Mesut Özil’i Öldüren Dizi: Dogs of Berlin

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal ‘da forma giyen Mesut Özil, hatırlarsınız temmuz ayında bıçaklı saldırıya uğramıştı. Bu saldırı, Netflix yapımı Dogs of Berlin dizisini akıllara getirdi.

Şöyle ki, bıçaklı saldırıya uğrayan Özil, Netflix ’in Alman yapımı dizisi Dogs of Berlin’de ölüyor, hatta öldürülüyor. Yanıltma olmasın dizi de ölen kişi açık açık Mesut Özil değil tabi, kurgusal tarafı başka, yani benzetmelerle dolu.  Bu benzetmelerin toplamından anlıyoruz ki dizi de asıl anlatılmak istenen Mesut Özil ve bir gün çeşitli nedenlerden dolayı başına gelecekler.

Dizi, Almanya- Türkiye arasında oynanacak futbol maçının öncesiyle başlıyor. İster istemez ülke genelinde farklı bir heyecan, farklı bi stres var. 3 milyon civarında Türk’ün yaşadığı ülkeden bahsediyoruz gerginliğin olması ve heyecan normal. Tüm ülke bu maça odaklanmışken, bir ölüm haberi geliyor. Alman futbol takımında 8 numaralı formayı giyen (Mesut Özil’de Alman Milli Futbol Takımında 8 numaralı formayı giymişti) en yetenekli, genç futbolcusu dizide ki ismiyle Orkan Erdem ölüyor. Orkan Erdem’in Türk olması ve ölümünün Almanya-Türkiye maçından hemen önce gerçekleşmesi akıllar da soru işareti bırakıyor.. Bu ölüm bir cinayet mi, cinayetse kim neden yaptı? Devlet yetkilileri ve bazı görevliler sessiz sedasız Erdem’in ölümünü çözmek için iki dedektifi görevlendiriyor. Bu dedektiflerden biri Alman diğeri ise Türk asıllı. Her iki dedektifin özel hayatları ise ayrı bir ilginç. Özel hayatlarından bize ne ama yönetmen o kadar çok iki dedektif üzerine gidiyor ki biz cinayeti bile unutabiliyoruz. Alman dedektifin geçmişinde Neonazi gruplarla aktif bir bağlantı varken Türk asıllı dedektif ise ne hikmetse eşcinsel. Tüm bunlarla birlikte Lübnanlı silah kaçakçıları, uyuşturucu tacirleri ve Arnavut bahis çeteleri derken dizi göçmenlerin sırtladığı suç ülkesi Almanya’ya doğru gider. Yani adamlar diyor ki bizim ülkemizde ki tüm illegal suçları göçmenler yapıyor. Biz dizinin esaslı sorusuna dönelim Orkan Erdem’i/ Mesut Özil’i kim, neden öldürdü? Birden fazla ihtimal var. 1.ihtimal böylesine başarılı ve genç bir futbolcunun Türkiye yerine Almanya’yı seçmesi, ülkedeki Türk milliyetçisi grup tarafından hoş karşılanmaması  2- Alman ırkının üstünlüğünü halen savunan Neonazi gruplarının Alman milli takımında OrkanErdem’eTürk ve Müslüman kimliğinden dolayı tahammül edememeleri.. 3- Şikeye bulaşmış olabileceği ve bunun sonucunda çetelerin öldürebileceği ihtimaller arasında. Ama asıl ölüm sebebi ne diye sorarsanız tabiki de spoiler vermeyeceğim. Dizinin ismi bu noktada yardımcı olacaktır.

Yorumlar