5G’nin Koronavirüs’e Etkisi

5G’nin geliştirilmesindeki en büyük pay bir Türk bilim insanına ait, dolayısıyla 5G teknolojisine saldırılmasının altındaki emeli anlamamak için aptal olmak gerekiyor.

5G’nin Koronavirüs’e Etkisi

Börtü böcek yemesiyle ve diktatörlüğü ile ünlü Çin’in Wuhan kentinde görülen koronavirüsün ortaya çıkışının ardından, 5G teknolojisi ile bağlantılı olduğu iddia edilmekte.

Bu asılsız iddianın dünyada da popüler hale gelmesinin ardından, satılmış basınımızda görev yapan bazı köşelik yazarlar da bu iddiayı dillendirdi.

Telefonum, internetim çekmiyor diye ilgili telekomünikasyon firmasını arayıp küfür edenler, çekeni yapınca da yapanı çekemiyorlar. İnternette bu tarz şikayetleri görmek mümkün. En çok şikâyet edilenler genelde telekomünikasyon firmaları oluyor.

Birçok teknolojik ürünün zararı vardır, bunu inkâr eden de yok. Evlerimizdeki elektrik hatları dahil manyetik alan oluşturur ve bununda belirli bir ölçüde zararı var. Teknolojik aletleri saymıyorum bile…

Dağın başında bir mağarada yaşamadığımız sürece, teknolojinin nimetlerinden yararlanıyorsak, cefasını da çekeceğiz.

5G’nin geliştirilmesindeki en büyük pay bir Türk bilim insanına ait, dolayısıyla 5G teknolojisine saldırılmasının altındaki emeli anlamamak için aptal olmak gerekiyor.

10 yıl süren “Kutupsal Kodlama” çalışmaları sonucunda 5G teknolojisini geliştiriyor…

5G, 4G’ye göre 100 kat daha hızlı ve kilometre başına 10 milyon cihaza bağlantı sağlayabilecek geniş bir kapasiteye sahip.

Xiaomi, Huawei gibi dünyaca ünlü Çin’li şirketler bile Türk bilim insanını kadrolarına katmak isteyip ona altın madalya verirken, dıj güçlerin desteklediği iç minnakların kendi bilim insanına saldırması hiç şaşırtmıyor.

5G özellikle nesnelerin interneti (IoT) ve makineler arası iletişimi (M2M) yüksek düzeyde artıracağından, yeni bir sanayi devriminin gerçekleşmesi düş değil!

Çin’i fetheden Topal Kür Şad nidalarıyla televizyonlarda boy gösteren ve birçok fikri gazeteyi finanse edenlerin kadrolu şakşakçılarına lütfen itibar etmeyelim.

5G ile koronavirüs arasında bir bağlantı olduğuna dair bilimsel bir çalışma yok, olur da ispatlanırsa kabul ederiz, bilim bunu gerektirir. Dolayısıyla ortaya atılan iddialar tamamen komplo teorisinden ibaret.

Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda koronavirüsün, bir hayvandan insana geçtiği ve daha sonra insandan insana yayıldığı ortaya çıktı…

Amerikan haber sitesi Huffington Post’da yer alan habere göre şarkıcı Keri Hilson sosyal medya hesabından 5G’nin koronavirüse sebep olduğunu belirterek, takipçilerine telefonlarını kapatma çağrısında bulundu. Yapılan çağrının ardından Amerikan Halk Sağlığı Derneği Başkanı (APHA) bir açıklama yaparak, hastalığın 5G ile alakalı olmadığını, hayvan kaynaklı olduğunu belirtti.

İngiltere’de 5G baz istasyonunun yakılmasının ardından İngiliz Ulusal Güvenlik Sistemi direktörü Stephen Powis, “Doğru olan şu; cep telefonu ağları özellikle de ailelerimizi ve arkadaşlarımızı göremediğimiz, evlerde kaldığımız şu dönemde hepimiz için çok kritik. Böylesine bir krizle uğraşıyorken, bu altyapıya karşı saldırı yapanlara karşı öfke duyuyor ve onlardan tiksiniyorum” dedi.

Güzelim ülkemizde 5G teknolojisi yokken koronavirüsün yayılması da ayrı bir merak konusu…

5G ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ve Uluslararası İyonlaştırıcı Olmayan Radyasyondan Korunma Komisyonu’nun (ICNIRP) yayınladığı rapora göre, kablosuz teknolojilere maruz kalmanın (elektromanyetik alan) genel sağlık üzerinde olumsuz bir etkisi gözlemlenemedi.

Hal böyleyken, 5G koronavirüse sebep oluyor diyenlerin akli melekeleri yerinde değildir!

___

twitter.com/trkagankaya
instagram.com/kagankayatr
facebook.com/trkagankaya

Yorumlar