Uzay Reklamları

Teknolojiye ışık hızıyla bile yetişmenin mümkün olmadığı çağları yaşıyoruz!

Bilimden uzaklaştığımız da bilinen bir gerçek…

Elon Musk’ın uzaya 42 binden fazla uydu göndererek dünyanın en ücra köşelerine bile yüksek hızlı internet erişimi sağlama projesinin ardından…

Rusya merkezli Avant Space firması gelecekte uzaydan reklam gösterilmesini sağlayacak uyduların lazerlerini stratosfere fırlattığını açıkladı.

Reklamcılığı farklı bir boyuta taşımak amacıyla geliştirdiklerini iddia ettikleri projenin, uzaydan reklam gösterme özelliğine sahip uzay araçları için lazer ekipmanının stratosfer testlerinden geçtiği belirtildi.

Rus Avant Space şirketi tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 30 km yüksekliğe fırlatılan lazer düzeneğinin testleri başarıyla geçtiğini, gelecekte lazer düzeneğine sahip reklam uydularının, gökyüzündeki en parlak yıldızlar olacağı ve uzay reklamcılığının önünü açtıkları belirtildi.

Proje kapsamında lazer düzeneğine sahip reklam uyduları uzaya gönderilerek bir uydu grubu oluşturulacak bu sayede reklam uydularının her biri kilometrelerce piksel büyüklüğünde reklam panosuna dönüşecek. Ayrıca bu uydular uzaktan yönetilebilecek böylelikle istedikleri reklamı yayınlayacaklar.

Reklam uydularındaki lazerler, sadece büyük şehirlerin üzerinden geçerken açılacak ve uydular şehir sınırları içerisinde kalarak reklam gösterecek, uzaktan yönetim sayesinde hangi şehirlerde reklamların gösterilip gösterilmeyeceği de belirlenmiş olacak. Yerel bazlı reklam bile gösterilebilir.

Lazer reklam uyduları acil durumlarda Rus hükümeti tarafından bildiri yayınlamak için de kullanılacak!

Herhangi bir aksilik yaşanmazsa 2022 yılında fırlatılacak olan reklam uyduları, hala geliştirilme aşamasında olan mobil uygulama üzerinden kontrol edilecek…

Lazer reklam uydularının oluşturduğu parlaklığın gök bilimciler için sorun yaratmayacağı söylense de uzaydaki diğer uyduların yörünge ve uzay faaliyetlerini etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyor ve bu konuda bir açıklama da yok.

Şerefsizim benim aklıma gelmişti maddi imkansızlıklardan yapamadım diyenleri duyar gibiyim!

Rusya’nın sosyal medya üzerinden ABD seçimlerine propaganda yaparak müdahale ettiği iddia ediliyordu. Şimdi Trump düşünsün… 

Temiz kalan bir uzay alemi vardı ama tıbbi atıkların uzay boşluğuna gönderilmesinin konuşulduğu çağlar da olmuştu. 

Betonlaşarak doğayla bağımızı kopardık şimdi de reklam tabelalarıyla göğün kutlu ihtişamını bozacağız…

Geceleri aşka gelip yıldızları izlemek artık hayal, pat diye karşınıza dürüm + ayran 10 TL reklamları çıkabilir… 

Evlilik teklifi için ilginç ve özgün yöntem arayanlar için bulunmaz bir fırsat. Gökyüzüne evlilik teklifinizi yazdırabilirsiniz. Adını yazmışlar gökyüzüne… Şarkısını da arka fondan çalabilirseler tamamdır bu iş!.. 

Yalnız aklıma takılan, lazer reklam uyduları Türkiye üzerinden geçerken, Ruslar reklam vergisi vermezse nasıl engelleyeceğiz, uzaya radar sistemi kurmak lazım vergisiz reklamları engellemek için.

Allah esirgesin, darbe yapmaya kalkan bir zihniyet, gökten üstümüze bombalar yağıyormuş gibi bir efekt ile reklam verip milleti korkutursa ne olacak?..

Şairin de dediği gibi: Ay’ı milyarlarca yıldız arasında yalnızlığına terk etmeyip yanında reklamlarımızı yayınlayacağız.

Türkiye Uzay Ajansı, sapıkları ve hainleri uzay boşluğuna göndermek için bir proje yapsa da ülkemizdeki bütün pislikleri gönderip kurtulsak…

___

twitter.com/trkagankaya
instagram.com/kagankayatr
facebook.com/trkagankaya

Yorumlar