GÜNDEM

Murat Karayalçın Tunca Bengin'e konuştu: CHP’li olmak Atatürkçü olmanın bir başka adıdır

CHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, Milliyet'ten Tunca Bengin'e konuştu. Karayalçın, CHP'deki Atatürk tartışmasını değerlendirdi.

Murat Karayalçın Tunca Bengin'e konuştu: CHP’li olmak Atatürkçü olmanın bir başka adıdır

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin'e konuşan CHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, partinin İstanbul İl Başkanı Canna Kaftancıoğlu'nun başlattığı Atatürk tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'NİN ÜÇ AYAKLI İDEOLOJİK KİMLİĞİ

İşte Karayalçın'ın açıklamaları:

"Bir defa CHP’de Atatürk’e düşman olan birisinin varlığı söz konusu olamaz CHP’yi kuran kişi Mustafa Kemal Atatürk, ayrıca CHP’nin programı, CHP’nin ideolojisi Atatürkçülüğe de dayanmaktadır. Parti programında CHP’nin ideolojik kimliğinin üç ayağı olduğu söylenir. Birisi, Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in ilkeleri, devrimleri, temel değerlerdir. Yani Atatürkçülük ayağı da diyebilirsiniz, Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik ayağı da diyebilirsiniz buna. İkinci ayak Sosyalist Enternasyonal’in aldığı kararlardır, sosyal demokrasinin inançlarıdır. Üçüncü ayak da 12. yüzyılın, yani 12. yüzyıldaki aydınlanma devriminin, Anadolu aydınlanmasının getirmiş olduğu ilkelerdir, değerlerdir. CHP bu üç ayağa dayanmaktadır. Ben buna Anadolu’nun altın üçgeni diyorum. Parti programımızda bu üç ayak çok açık bir biçimde tanımlanmıştır. CHP’liler bu üç ayağın oluşturduğu üçgen içindedirler, üçgen içinde olmak zorundadırlar. Bu üçgenin herhangi bir köşesine kendilerini daha yakın hissedebilirler."

CANAN HANIM DA BU ÜÇGENE DAHİLDİR

"Ben CHP’de böyle birinin olmadığına inanıyorum. Gördüklerimin tümü bu üçgen içinde. Benim tanıdığım tüm CHP’liler il başkanımız Canan Hanım da, milletvekilimiz Tuncay Özkan da, öteki arkadaşlar da, tek tek sıralamayayım, hepsi bu üçgen içinde. Ben bu üçgenin dışında olan bir CHP’liyi görmedim. Dolayısıyla, böyle bir tartışmayı yersiz, gereksiz buluyorum; böyle bir tartışmanın CHP’de yeri yok. CHP içinde böyle bir tartışma olamaz, olmamalı. Bu son günlerde basına da yansıdı; meleklerin kanatları tartışmasının bir ifadesidir. Tümüyle gereksiz görüyorum, üzüntüyle karşılıyorum."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar