GÜNDEM

Nedim Şener'den Selman Öğüt ve Canan Kaftancıoğlu'na Kemalizm eleştirisi

Gazeteci Nedim Şener, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Selman Öğüt’ün "Kemalizm virüstür" paylaşımına ve "Atatürk" değil, "Gazi Mustafa Kemal" ifadesini tercih ettiğini açıklayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi..

Nedim Şener'den Selman Öğüt ve Canan Kaftancıoğlu'na Kemalizm eleştirisi

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Selman Öğüt, Twitter hesabından "Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Virüs vücuda zarar verebilir, ama virüs virüstür, vücuda hükmedemez. Vücuda kalp ve beyin hükmeder. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir. #KemalizmYıkılıyor" paylaşımında bulundu.

ERDOĞAN ve AK PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Öğüt'ün bu sözlerine "Cumhurbaşkanı Erdoğan başta tüm Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerinin karşı çıkması lazım" diyen Şener, "Çünkü burada saldırı altında olan, yalnızca Mustafa Kemal Atatürk değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığıdır, şehitlerimizin kanıyla kurulmuş devlettir. Nasıl ki imam hatip mezunlarına hayâsızca, toptancı bir şekilde dil uzatan şahsa tepki gösterildiyse, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e virüs diyen şahsa da gerekli cevap verilmelidir" dedi.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Şener, "CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, partisinin 97’nci kuruluşu nedeniyle internet ortamında yapılan bir toplantıda, 1.5 saat boyunca “Atatürk” ismini kullanmaktan kaçındığına" dikkat çekerek "Ona kızmıyorum, kabahat onun değil; Atatürk’ün partisinde onu bu mevkiye getiren genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun... Selman Öğüt, “virüs” desin, Canan Kaftancıoğlu, “Atatürk” demekten kaçınsın; Atatürk bu milletindir" dedi.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

CHP'li Kaftancıoğlu'na yönelik eleştiriler dün sosyal medyada da uzun süre devam etti. Kaftancıoğlu, bunun ardından Twitter hesabından "Böylesi bir dönem ve gündemde, bu açıklamayı yaptırmak zorunda bırakanları; “Atatürk hayatta olsaydı önce sizleri ve klavye Atatürkçülerini sopayla kovalardı” (böyle referanslarda onların hakkı :))) diyerek vatandaşın aklına, vicdanına ve hafızasına teslim etmiş olayım.." ifadelerini kullanarak uzun bir açıklama yaptı. Açıklamada "Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

SELMAN ÖĞÜT'TEN ŞENER'E CEVAP

Selman Öğüt, "Nedim Şener popülizm yapmış" diyerek, şunları kaydetti:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar