GÜNDEM

Bedri Baykam'dan Canan Kaftancıoğlu'na: Bu, gülünç ötesi bir entel mantığı

Cumhuriyet yazarı Bedri Baykam, "Atatürk" soyadını kullanmaması ve "Gazi Mustafa Kemal" ifadesinde ısrar etmesi nedeniyle Kaftancıoğlu'nu eleştirdi. Baykam, "Parti maalesef bir hanımefendinin bu kadar inada dayalı bir “tavır gösterme” tutkusundan neredeyse depreme girecek" dedi.

Bedri Baykam'dan Canan Kaftancıoğlu'na: Bu, gülünç ötesi bir entel mantığı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Bedri Baykam, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün soyadı üzerinde başlattığı tartışmayı bugünkü köşesine taşıdı. CHP'de büyük bir krize sebep olduğunu, sarsılma yaşandığını söyleyen Baykam, "Parti maalesef bir hanımefendinin bu kadar inada dayalı bir “tavır gösterme” tutkusundan neredeyse depreme girecek" dedi.

"KURSA GİDİP ATATÜRK SOYADININ NASIL VERİLDİĞİNİ ÖĞRENSİN"

Kaftancıoğlu'nun inatçı tutumuna sık sık vurgu yapan Baykam, "Özür mü diler, başka bir göreve mi geçer, Atatürk adının Mustafa Kemal’in Türk halkı tarafından verilmiş asil ve tarihi soyadı olduğunu ADD’de bir kursa giderek öğrenme yolunu mu tercih eder, orasını kendi seçsin..." ifadelerini kullandı.

"HERKESTEN FARKLIYIM DEMEYE ÇALIŞIYOR"

"Kaftancıoğlu'nun kendisini “herkesten farklı” bir kimlik olarak lanse etmeyi sürdürdüğünü" söyleyen Baykam, "vatandaş Kaftancıoğlu, yine tweet’ler yayımlayıp “Ben onun askeri değilim” diyebilir, “Ben Atatürk adını kullanarak kategorize etmek istemiyorum” diyebilir. Ama “CHP il başkanı” olarak bu tavrı gösteremez" dedi.

Kaftancıoğlu'nun eleştirilerin ardından yayınladığı açıklamada kendisini eleştirenleri "gardrop Atatürkçüleri" ve "Kenan Evren Atatürkçülüğü" ile suçlamasına da ayrıca tepki gösteren Baykam, bunu "Gülünç ötesi bir “entel” mantığıdır" şeklinde değerlendirdi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar