GÜNDEM

Deniz Zeyrek: Atatürk tartışması CHP içindeki çapsız rekabeti gün yüzüne çıkardı

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Atatürk tartışmasını böyle değerlendirdi: "CHP içerisindeki çıkarcı, menfaatçi, acımasız ve çapsız rekabeti gün yüzüne çıkardı."

Deniz Zeyrek: Atatürk tartışması CHP içindeki çapsız rekabeti gün yüzüne çıkardı

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CHP içerisinde devam eden Atatürk tartışmasını değerlendirirken, Canan Kaftancıoğlu'na yönelik tepkileri eleştirdi. Zeyrek'e göre Kaftancıoğlu yanlış bir şey yapsa da CHP İl Başkanı'na yönelik tepkiler "CHP içerisindeki çıkarcı, menfaatçi, acımasız ve çapsız rekabeti gün yüzüne çıkardı."

İşte detaylar:

Kaftancıoğlu'na CHP içinden yüklenenlere baktım, tamamına yakını parti içi mücadelede Canan Kaftancıoğlu'na yenilen isimler.

Bulmuşken fırsatı, “parti zarar görür” demeden gol atmaya çalışıyorlar.

İlçelerde illerde ve büyük kurultayda aldıkları yenilgilerin intikamını Atatürk üzerinden almaya çalışıyorlar.

Bazıları, Aylin Nazlıaka'nın “Atatürk resmi indirildi” polemiği sonrasında partiden ihraç edilmesini anımsatarak, parti içi seçimlerde yenemedikleri “o kadını”, Atatürk üzerinden başlayan bu tartışmayı fırsata çevirerek göndermek istiyorlar.

Darbeciler, muhafazakar iktidarlar, Makyavelist siyasetçiler Atatürk'ün mirasına en büyük zararı verirken aynı kıyameti koparmayan söz konusu CHP'lilerin, partiye zarar vereceğini bile bile Kaftancıoğlu'na karşı Atatürk üzerinden linç kampanyası başlatması, meselenin üzerinde bu kadar çok tepinilmesi, CHP içindeki sevgisizliği, örgüt ve dava bilinci yoksunluğunu, rekabetin kırıcılığını bir kez daha ortaya çıkardı.

Canan Kaftancıoğlu, Atatürk'e Atatürk demeyerek büyük bir yanlış yapsa da CHP içindeki bu çıkarcı, menfaatçi, acımasız, çapsız rekabetin gün yüzüne çıkmasını sağlayarak CHP için yararlı olabilecek bir süreci de başlatabilir.

CHP yönetiminin bu vesileyle “biz ne zaman bir birimize bu kadar düşmanlaştık” sorusunu sormasında da fayda var.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar