GÜNDEM

Sevilay Yılman isyan etti: Bu vatan bir tek sizin mi?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, medyada, televizyonda yaşanan bir olay sonrasında gelen eleştirilere "vatan haini" çerçevesinde verilen cevaplara tepki gösterdi. "“Olmadı bu iş! Yanlış” eleştirilerini dile getirenlere; “Biz vatanseveriz ondan oluyor bu işler! Hep vatanı kolladığımız için yapılıyor bu saldırılar!” demek ne!" diyen Yılman, "Bu vatan bir tek sizin mi?" diye sordu.

Sevilay Yılman isyan etti: Bu vatan bir tek sizin mi?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, 29 Eylül tarihli köşesinde yayınlanan "Bir Ogün Samast daha başımıza bela olmadan! Lütfen!" başlıklı yazısında yaptığı Azerbaycan-Ermenistan savaşına sahne olan Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan'ın haklı olduğunu vurguladığı fakat bunun üzerinden Türkiye'nin Ermeni yurttaşlarının hedefe konulmasının tehlikeli olduğunu vurgulamıştı.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunarak nefret söylemleriyle iligli işlem yapılması çağrısında bulunmuştu.

"BU VATAN SİZİN KAMUFLAJINIZ MI?"

Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde "Bu vatan sizin kamuflajınız mı?" başlıklı yazısında; bir önceki yazısında yaptığı uyarıların arından söylediklerinin eğilip bükülerek çarpıtıldığını söyledi:

“Ermenilere gösterdiğin hassasiyeti Hocalı'da katledilen Azeri Türk kardeşlerimiz için niye göstermiyorsun!” ile başlayıp “Vatan Hainliği” ile devam eden onlarca hakaret ve aşağılamayla karşı karşıya kaldım. Anlayacağınız değerli okurlarım… Popülizm hastalığı dört bir yanımızı teslim almış durumda."

ESRA EROL'UN PROGRAMINDAKİ O OLAYIN SAVUNULUŞUNA TEPKİ

Sevilay Yılman, ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında, çocuğunun komşusundan olduğunu DNA testiyle ispatlamasının ardından kocasının önünde sevinç gösterisi düzenleyen kadının ve o anların ekranda yayınlanıyor olmasının toplumda infiale yol açacak büyüklükte tepki doğurduğunu dikkat çekti.

O anlara yönelik tepkiler karşısında Medya Derneği'nden yapılan “Bu saldırıların temelinde yayıncı kuruluşun FETÖ ve PKK başta olmak üzere terörle ve terör örgütleriyle mücadele konusunda sergilediği milli ve yerli tavrın bulunduğunu düşünüyoruz!” açıklamasını, derneğin adını anmadan köşesine taşıyan Yılman, şunları söyledi:

ÇIKIN, ADAM GİBİ "SEHVEN OLDU" DEYİN, "KATİYEN BİR YANLIŞ YOK" DEMEK DE NE!?

"Tabii bu sadece bir örnek. Bunun gibi onlarcası var. Derdim kimseyle polemik değil o nedenle isim, marka ya da kuruluş adı vermeyeceğim. Ancak yeter artık! Canlı yayındır kardeşim. Risk her zaman vardır. Herkesin, hepimizin başına gelebilir. Ağzından sehven bir cümle dökülür ya da konuk aldığın insanlar o anda senin planlamana aykırı bir şekilde abuk subuk saçmalar. Çıkar adam gibi; “İstemeden, sehven oldu. Mahcubuz!” der özrünü dilersin ve insani çerçevede meseleyi bağlarsın. “Katiyen bir yanlış yok!” deyip meselenin üzerine gitmek ne! “Olmadı bu iş! Yanlış” eleştirilerini dile getirenlere; “Biz vatanseveriz ondan oluyor bu işler! Hep vatanı kolladığımız için yapılıyor bu saldırılar!” demek ne! Eleştirenleri; “Vatan haini bunların hepsi” deyip, damgalayıp hedefe oturtmak ne! Pardon ama bu kutsal vatan sizin basit hatalarınızı örtmek için kurulmuş bir kamuflaj mı? Bu vatan bu kadar değersiz mi? Ayrıca bu vatan sadece SİZİN Mİ!"

BU SÖZLER ECE ÜNER'E DE Mİ?

Geçtiğimiz günlerde Show TV Ana Haber Sunucusu Ece Üner de Azerbaycan-Ermenistan savaşı için "Türkiye uyarılmalı" diyen Kim Kardashian'ı eleştirerek "Kim Kardashian'ın kameralara göstermeye çok alışık olduğu, dolayısıyla hepimizin yakından tanıdığı büyük bir kaynağı var. Bu sözleri söylerken de, bu çıkışı yaparken de yine aynı kaynağını mı referans aldı acaba?" demişti. Oyuncu Deniz Çakır başta olmak üzere bazı kesimlerden yoğun tepki geldi. Üner'i haklı bulanlardan da bir o kadar destek paylaşımında bulundu.

Ece Üner de kendisine yöneltilen tepki ve eleştirilere "Karabağ işgal altında farkında mısınız? Esas derdiniz ne sizin?" diyerek cevap vermişti. Sevilay Yılman'ın bu sözleri, Ece Üner'e de bir sitem gibi görünüyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum