GÜNDEM

Kemal Öztürk: Ece Üner az bile söylemiş

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Kim Kardashian'a tepkisi nedeniyle Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner'e destek verdi.

Kemal Öztürk: Ece Üner az bile söylemiş

Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk, Azerbaycan-Ermenistan savaşında algı oluşturmaya çalışan Kim Kardashian'a gösterdiği tepki nedeniyle Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner'e destek verdi:

KİM KARDASHİAN 2010'DAKİ GÖRÜŞMELERE KARŞI DA KARA PROPAGANDA YAPTI

2010 Yılında Ermenistan Başbakanı Sarkisyan ve Başbakan Erdoğan Washington’da bir araya geldi. Görüşmeye katılanlardan biri de bendim. Dünyada büyük bir ilgi ile izleniyordu. Türkiye Ermenistan ile başta sözde soykırım olmak üzere, bir çok sorunu çözmek, Karabağ meselesini halletmek için istekliydi. Ermenistan fakirliğin pençesinde kıvranıyordu. Alt yapı, üst yapı, ekonomi, eğitim perişandı. Binlerce Ermeni Türkiye’ye gelip çalışmak zorunda kalmıştı. Türkiye Ermenistan’a sorunları çözme karşılığında yardım etmeye hazırdı.

Aslına bakarsanız Ermenistan halkı da bunu çok istiyordu. Ama Ermenistan yönetiminin önünde iki engel vardı: Biri yurt dışındaki diaspora, diğeri Rusya. O gün Amerika’daki diaspora bu anlaşmaya şiddetle karşı çıktı. Hepsinin tuzu kuruydu aslında. Hiçbiri fakirlik nedir, açlık nedir, garibanlık nedir bilmiyordu. Kim Kardashian gibi figürler popülerliklerini kullanıp kamuoyunu etkiliyordu. Ve Türkiye-Ermenistan, Azerbaycan-Ermenistan sorununun çözülmesine engel oluyorlardı.

Bu diasporanın şımarık ve elitist tutumları yüzünden anlaşma sağlanamadı bir türlü. Gerçek Ermeniler ülkelerinde perişan halde yaşamaya devam ettiler. Ne Rusya’nın hegemonyasından kurtuldular ne de fakirlikten. Şimdi şımarık Kim Kardashian yine ortalığa düşmüş, kamuoyunu ayağa kaldırmaya çalışıyor. Kimsenin gerçek Ermenilerin derdini anladığı yok, onlara kulak verdiği yok.

Ülke fakirlik içinde ezilmeye devam ediyor. Diasporanın "Kim" gibi şımarık çocukları ise Fransa’da, Amerika’da lüks içinde yaşıyorlar. Az bile söylemiş Ece Üner...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar