GÜNDEM

Akif Beki'den Ece Üner yorumu: Avam hayran

Karar yazarı Akif Beki, Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner'in Kim Kardashian'a sözlerini, oyuncu Deniz Çakır'ın ifadeleri üzerinden eleştirdi: "Lümpen hırtlığı, yılışıklığı ve sululukları, yakınlıkla harbilik adı altında almış yürümüş. Avam hayran. Kim tutar Ece Üner’i!"

Akif Beki'den Ece Üner yorumu: Avam hayran

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Azerbaycan-Ermenistan savaşında algı oluşturmaya çalışan Kim Kardashian'a gösterdiği “Kim Kardashian’ın kameralara göstermeye alışık olduğu büyük bir kaynağı var, yine aynı kaynağı mı referans aldı acaba?” tepkisiyle konuşulan Ece Üner'i eleştirdi. Beki, Üner'i, oyuncu Deniz Çakır'ın sözleri üzerinden "Lümpen hırtlığı, yılışıklığı ve sululukları, yakınlıkla harbilik adı altında almış yürümüş. Avam hayran. Kim tutar Ece Üner’i!" ifadeleriyle hedef aldı:

‘Münasip bir yer’ ya da ‘mabad’ın lafını ağza almamış. Metaforunu kullanmış, edebiyat paralayarak eğretileme sanatı yapmış oysa. ‘Pabuç gibi uzamış o dilini bilmem ne yaparım, getirtme oraya, saçlarını yolar kafa göz dalarım, aklın şaşar’ bıçkınlığı da sergileyebilirdi. Yine de maço ve cinsiyetçi bulundu, hemcinslerinden epey tepki gördü. Oyuncu Deniz Çakır, “Bu nasıl avam, yakışıksız bir üsluptur. Bu üslupla ana haber sunuyor, inanılır gibi değil” diye ayıpladı, kınadı.

Üner bu, altta kalır mı! “Samimiyetsizliğiniz mide bulandırıcı” diyerek yapıştırdı kapağı. Haksız mı?

Türkiye, ‘samimi demokrasi’ye geçmemiş miydi yahu? Resmi sözcülerimiz Fransa Cumhurbaşkanı’na, “Atanamayan Napolyon” samimiyetiyle seslenir olmamış sanki. Tunus Büyükelçimiz “Bekleme yapma Macron, devam et, ilerle” diye, bitirim dolmuşçu ağzıyla ahbaplığa dökmemiş, enseye tokat tivitler sallamaya başlamamış... İktidar partisi bunları “Biz diplomasi devletiyiz, devlet aklı ve adamlığı bizde, konuşacak bizden iyi muhatap bulamazsınız dostlar” içtenliğiyle pazarlamaya kalkmamış gibi. Lümpen hırtlığı, yılışıklığı ve sululukları, yakınlıkla harbilik adı altında almış yürümüş. Avam hayran. Kim tutar Ece Üner’i!

Deniz Çakır’a Can Yücel okumasını önermiş bir de.

Ondan ilhamla; popülist şov ne kadar ucuz, artistik, harcıalem, ayağa düşmüş,  beylik,  bayağı ve pespaye olursa o kadar iyi. Yaşasın rezillik, gazası mübarek olsun.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar