GÜNDEM

Sevilay Yılman'dan Süleyman Soylu'ya çağrı: Bir Ogün Samast daha başımıza bela olmadan harekete geçilmeli

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Azerbaycan-Ermenistan arasında savaşa dönüşen krizin ardından Türkiye'de Ermenileri hedef alan nefret söylemleri için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Sevilay Yılman'dan Süleyman Soylu'ya çağrı: Bir Ogün Samast daha başımıza bela olmadan harekete geçilmeli

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde Azerbaycan-Ermenistan arasında savaşa dönüşen Dağlık Karabağ krizinin ardından Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olmasını desteklediğini fakat sosyal medyada Türkiye Ermenilerini hedef alan nefret söylemlerine kaşrı durduğunu söyledi.

Yılman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Emniyet teşkilatına çağrı yaparak, bu nefret söylemlerine karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu:

ERMENİLER TEDİRGİN

Dün tanıdığım Ermeni dostlarımdan biri ile görüştüm. Rahmetli dost, ağabeyimiz Hrant Dink gibi yine Malatyalı olan ve Ermeni cemaati içerisinde ağırlığı olan hemşerimle uzun uzun sohbet ettik. Ve şunu gördüm. Zaten hep tedirgindiler. Maalesef her daim diken üzerinde yaşayan insanlar Türkiye’deki Ermeniler… Ama Ermenistan-Azerbaycan savaşı başladığı günden bu yana bu tedirginlik 10 misli artmış durumda. Çünkü bir provokasyon olması halinde başlarına gelebileceklerden dolayı çok korkuyorlar. Haklılar da, zira bu ülkenin sicili bu tür provokasyonlarla dolu…

SÜLEYMAN SOYLU'YA ÇAĞRI

Mutlaka İçişleri Bakanlığı da farkındadır tehlikenin ama bir de ben Sayın Bakan Süleyman Soylu’ya ve tüm Emniyet Teşkilatı’na çağrıda bulunmak istiyorum. Ermenistan’ın haksız işgaliyle başlayan savaş nedeniyle klavyelerinden Türkiye’deki Ermenilerle ilgili sosyal medya hesaplarından nefret paylaşımları yapan fanatiklerle ilgili kesinlikle bir şeyler yapılmalı... Ermenistan-Azerbaycan savaşı üzerinden sosyal medyada Ermeni milleti ile ilgili adice, alçakça paylaşımlar yapanlarla ilgili ciddi bir yaptırım alınmalı. Geç kalmadan ama… Bir Ogün Samast daha başımıza bela olmadan…

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum