GÜNDEM

Merdan Yanardağ "Parayı nasıl buldun?" dedi, Durdu Özbolat'tan dekontlu yanıt geldi

Tele 1'in finans kaynağına ilişkin tartışma bugün de devam ediyor. TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Yurt gazetesinin sahibi Durdu Özbolat'ın iddialarına "Sen parayı nasıl buldun?" sorusuyla karşılık verdi. Özbolat, dekontlar yayınlayarak cevap verdi.

Merdan Yanardağ "Parayı nasıl buldun?" dedi, Durdu Özbolat'tan dekontlu yanıt geldi

Tele 1'in finans kaynağına ilişkin tartışmada son olarak Yurt gazetesi "Merdan Yanardağ'a cevabımızdır" diyerek bir açıklama yayınlamış, TELE 1'in FETÖ firarisi Akın İpek'in desteğiyle kurulduğunu söylemişti. Yanardağ'dan Özbolat'a bu iddiaları yalanlayan bir yanıt gelmişti. Yurt gazetesi, bu açıklamalara Finans Müdürü Bilal Başer'in paylaşımlarını RT'leyerek cevap vermişti. Yanardağ da Tele 1'i satın aldığını söylediği şirketin ortağı ve genel müdürü İsmail Pehlivan'ın tweetlerini RT'lemişti. Tartışma bugün de devam etti.

MERDAN YANARDAĞ'DAN ÖZBOLAT'A: SEN PARAYI NASIL BULDUN?

Yanardağ, bugün de paylaşımlarını sürdürdü. Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

YURT GAZETESİNDEN DEKONTLU CEVAP GELDİ: ALDIĞIN ÜCRETLERİN DEKONTUNU PAYLAŞIYORUZ, PEKİ SEN PARANIN KAYNAĞINI BELGELEYEBİLİR MİSİN?

Yurt gazetesi de bu paylaşımlar üzerine "vermek zorunda olmamamıza rağmen, olayı çok çirkin bir noktaya taşıdığından son kez cevap vermeyi uygun bulduk. Kendisine ısrarla kaynak sormamıza rağmen top çeviren Yanardağ, bugün de bize kaynaklarımızı sormuş. Ben Durdu Özbolat olarak hesabını veremeyeceğim bir kaynağa sahip değilim, her şeyim belgeli ve yasal" diyerek açıklama yayınladı:

YURT GAZETESİ'NİN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Merdan Yanardağ’ın ithamlarına cevap vermek zorunda olmamamıza rağmen, olayı çok çirkin bir noktaya taşıdığından son kez cevap vermeyi uygun bulduk. Kendisine ısrarla kaynak sormamıza rağmen top çeviren Yanardağ, bugün de bize kaynaklarımızı sormuş. Ben Durdu Özbolat olarak hesabını veremeyeceğim bir kaynağa sahip değilim, her şeyim belgeli ve yasal.

Madem Yanardağ’ın bizim kaynaklarımızdan şüphesi vardı, neden yıllarca bizim kaynaklarımızı kullandı? Şimdiki eşi, o zamanki yardımcısı ve diğer mesai arkadaşlarının hepsini yüksek maaşlarla işe başlatan ve maaş ödemelerinin aksamasına neden olan da kendisidir. Yanardağ şimdiki eşini o dönem gazetemizde yüksek maaşla işe başlatmış, sahte bir isimle köşe yazıları yazdırmıştır. Şimdiki eşinin maaşlarını düzenli ödemesine rağmen diğer çalışanların maaş ödemelerini geciktiren de Yanardağ’dır. Yüksek maaşların kanıtı da ödediğimiz yüksek sigorta primleridir. Bunun kanıtları elimizde mevcuttur, ancak bugünkü kanıtımız Yanardağ’a gönderilen paraların bir kısmının dekontları olacaktır. Israrla “borçlusunuz”, “dolandırıcısınız”, “maaş gaspçısısınız” diyen Yanardağ’ın gazetemizden almış olduğu ücretlerden bazılarının dekontu aşağıdadır. Şayet Yanardağ bu dekonttan da tatmin olmayacak ve ithamlarına devam edecekse, dekontlardan elimizde çok sayıda olduğunu kendisine hatırlatırız.

Muhbir yakıştırmasına gelince; ben yıllardan beri aynı çizgide duran, Atatürkçü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir parçası olan biriyim. Tekrar hatırlatmak gerekirse muhbir çizgisini değiştirendir. Yanardağ’ın ne durduğu yer ne de çizgisi belli değildir. Başladığı noktadan çok uzakta olan Yanardağ, şu an sorguladığı kaynaklardan yıllarca beslenmiştir. Ve şu an sanki bu kaynakları sorgular gibi görünerek kendini aklamaya ve sorularımıza cevap vermemeye çalışmaktadır. Son kez ve net olarak bir daha soruyorum; paranın kaynağını belgeleyebilir misin Yanardağ?

DAHA ÖNCE NELER YAŞANDI?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar