GÜNDEM

Mete Yarar'dan Merdan Yanardağ açıklaması: Operasyona çıkan askerlerin isimlerini PKK'ya veren adam

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Tele 1 TV’nin sahibi Merdan Yanardağ ile ilgili tartışmalara ilişkin "Operasyona çıkan askerlerin isimlerini PKK'ya veren adam" ifadesini kullandı.

Mete Yarar'dan Merdan Yanardağ açıklaması: Operasyona çıkan askerlerin isimlerini PKK'ya veren adam

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener SuperHaber YouTube kanalında yayınan "Memleket Aşkına" programının yeni bölümünde TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkındaki iddialar gündeme geldi.

Tele 1 TV’nin sahibi Merdan Yanardağ ile ilgili tartışmalara dikkat çeken Mete Yarar, “Görevde olduğumuz tarihlerde operasyona giderdik, operasyon emirleri bizde gizlidir. Göreve katılanlarla ilgili şu şahıslar, şu operasyona katılmıştır diye ön bilgi çekilir. Daha sonra gidersin, çatışma çıkar, etkisiz hale getirirsin teröristleri sonra da dönersin. Bizim isim listelerimiz bu gazetelerde yayınlanıyordu. Biriniz de ‘Biz neden gizli olan ve PKK terör örgütüne müdahil olan askerlerin isimlerini burada yayınlıyoruz?’ diye itiraz ettiniz mi? Etmediniz. Şimdi o adamdan ‘askerleri, vatanı ve milleti koruyan’ birisi olarak bahsediyorlar” ifadelerini kullandı.

Nedim Şener'in "Kimden bahsediyorsun" demesi üzerine Mete Yarar "Merdan Yanardağ'dan bahsediyorum" dedi.

Nedim Şener ise, “Muhalif kelimesi birçok kavram gibi yerde yanlış kullanılıyor. Bugün muhalif kavramını kullananların asıl amacı şu ‘AK Parti gitsin ben geleyim, medyada onlar olmasın ben olayım’ düşüncesi. Tamamen koltuk kavgası. Bu muhaliflik değil. Bir muhalif İstanbul’u kimin yönettiğiyle ilgilenmez, aldığı hizmete bakar. Türkiye’yi şu yönetsin bu yönetmesin demek, sen bunun propagandisti misin? Muhalif kelimesi bu değil, bunlar bu kelimeyi kullanırken övünç duyuyor. Yaptıklarının bununla alakası yok, siyasi karşıtlık peşindeler” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum