GÜNDEM

Canlı yayında konuşuldu; Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır Halk TV'den neden kovuldu?

Halk TV'den kovulan Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır'ın kovulma nedenleri ve süreci TV 100 canlı yayınında konuşuldu. İkili yaşadıklarını anlatırken, Hadi Özışık ve Metin Özkan da değerlendirmelerde bulundu.

Canlı yayında konuşuldu; Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır Halk TV'den neden kovuldu?

Gazeteciler Hadi Özışık, Gürkan Hacır, Barış Yarkadaş ve Metin Özkan'ın konuk olduğu TV 100'de yayınlanan Sağlı Sollu programında bu akşam Hacır ve Yarkadaş'ın HALK TV'den neden kovulduğu konuşuldu.

İki isim yaşadıklarını canlı yayında anlattı. Gürkan Hacır, yayından kaldırılan Şimdiki Zaman Siyaset programı için "Çok sayıda gazetecinin katıldığı bir programdı. Uğur Dündar'ın da destek verdiği bir programdı" diyerek, şunları kaydetti: "Halk TV Türkiye'nin en çok konuşulan kanalı. Sene başında Halk TV'den başka bir yerde çıkmayın dediler. Fakat biz bunun olmayacağını söyledik anlaştık. Fakat sonra yaşanan bu kriz anında söylendi kanaldan kovulduğumuz. Cuma günü öğrendikten sonra duyurdum. İzleyicilerden çok fazla mesaj ve telefon aldık. Sonra Kemal Bey aradı. Ve Gürkan Bey nasıl olabilir bu dedi. Sizi başka kanallarda görmek isteriz dedi. Ve ben de mutlu oldum."


Hadi Özışık, "CHP’lilerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi olmadan sizi kovmaları mümkün değil" dedi.

Barış Yarkadaş ise "Belki de 110 program yaptık. Ama bir kere olsun şunu konuşun bunu konuşmayın demediler. Halk TV'den Cuma günü ayrıldık ve Kılıçdaroğlu hiçbir zorunluluğu olmadığı halde aradı ve başka ekranlarda görmek istiyoruz dedi. Pazartesi gittik KRT ile anlaştık. Kovulduktan sonra TV 100'ün kapıları size sonuna kadar açık dediler. Bizim stüdyomuz programınızda kimler varsa açık dediler. Ama biz zaten KRT ile anlaşmıştık" ifadelerini kullandı.

HADİ ÖZIŞIK: KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNCE KANALI ARAMASI GEREKİRDİ, BARIŞ'A ÇOK KIZMIŞ

Hadi Özışık, Barış Yarkadaş'a hitaben şunları kaydetti: "Bu işin televizyon ve gazetecilik açısında başka bir boyutu var. Sen burada malum meseleleri anlattın. Canan Kaftancıoğlu sana şov yapıyor dedi. Kaftancıoğlu, kurultay sonrası İsmail Saymaz'a 'ben Tuncay Özkan'ın üstünü çizdik, dedi. Ben burada Barış Yarkadaş'a suyun ısındı demiştim. Sizin KRT'ye davet almanız. Onların daveti bir şereftir. Bu sizin için bir onur, onlar için de bir kazanç. Kaftancıoğlu'ndan korkmamaları önemli bir davranış. Kemal Bey'in önce kanalın yönetimini araması gerekiyordu. Arkadaşlar orada başarılı bir yayın yapıyor demesi gerekirdi. Yapmadı ve Gürkan'ı aradı. Barış ile ilgili çok kızmış.. Barış bu işte bize çok zarar verdi ifadesi var."

Metin Özkan da "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Ama muhakkak bir onuncu köy vardır. Çözüm sürecinde bize de yol verdiler. Kemal Kılıçdaroğlu'na Barış Yarkadaş ile ilgili çok şikayet gitti. Partimize zarar veriyor dediler. Hadi Özışık orada haksız sayılmaz" sözleriyle Özışık'a destek verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar