Kağan Kaya

info@kagankaya.com.tr
TÜM YAZILARI
Siber Saldırı Savaş Nedenidir! Güvenlik uzmanları, İran’ın, “banka, sağlık ve güvenlik sistemleri gibi kritik alt yapılara” siber saldırı düzenleyeceğini düşünüyor.
Çin Otosansürü Çin rejimi internet sansür çalışmalarına ilk olarak 1998 yılında başladı… Korkutan Teknoloji Deepfake Photoshop’un (Fotoşop) ne olduğunu bilmeyen kalmadı ama bilmeyenler için tekrar söyleyelim; Herhangi bir resim üzerinde istediğiniz gibi değişiklik yapmanızı sağlar. Ten, saç ve göz renginizi değiştirme, bulunduğunuz ortamı değiştirme vb. tüm değişiklikleri hayal gücü ve becerinize göre fotomontaj yapabilirsiniz.
Teknoloji Savaşları ABD’nin Çin’li teknoloji şirketlerine uyguladığı ambargodan sonra, karşı harekete geçen Rusya bir şekilde önlemini almaya çalışıyor, bakalım Güney Koreli teknoloji devleri nasıl hareket edecek… Siber İstihbarat Açık kaynak ve hack yöntemiyle siber istihbarat toplanabilir. Açık kaynak istihbaratına en iyi örnek; sosyal medya mecralarıdır… Dr. Robot Dr. Robotlar, günümüzde pek yaygın olmasa da gelecekte tüm ameliyatları yapabilecekleri öngörülmekte. Uzmanlara göre risk oranı, normal ameliyatlarla aynı, daha riskli ya da tehlikeli değil… Algı Yönetimi Her yalanın bir alıcısı ve her alıcının da takip ettiği bir medya var. Bilgiye ulaşmanın en kolay olduğu çağdayız. Medya insanları bilgilendirmenin aksine düşünme yetisini elinden alıp bireysel tercihten uzaklaştırmakta.