Kağan Kaya

info@kagankaya.com.tr
TÜM YAZILARI
5G’nin Koronavirüs’e Etkisi 5G’nin geliştirilmesindeki en büyük pay bir Türk bilim insanına ait, dolayısıyla 5G teknolojisine saldırılmasının altındaki emeli anlamamak için aptal olmak gerekiyor.
Instagram İçin Yaşamak Instagram yüzünden yemek yiyemez bir hal almadık mı? Güzel bir restorana gidiyorsun yemek geliyor tam yiyeceksin dur! Fotoğraf çekilelim, peki çekildik, olmadı bir daha bir daha bir daha… Öldükten Sonra Dijital Hesaplarımıza Ne Olacak? Hiç düşündünüz mü, öldükten sonra sosyal medya ve e-posta hesaplarımıza ne olacağını?
Kendinizi İnternetten Silin! Kişisel verilerimizin korunması açısından, sosyal medyada paylaşım yapmadan önce, “bunu neden paylaşıyorum” diye düşündükten sonra paylaşım yapalım… Koronavirüs Dijital Seferberliği Koronavirüs yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen bu uygulama sayesinde; Koronavirüs teşhisi konan herhangi bir hastanın son 14 gün içerisindeki güzergahı haritada işaretleniyor ve o bölgelerde bulunduysanız size bildirim gönderiyor. Corona virüsü hackerların hedefinde Hastanelerde kullanılan X-Ray, MRI, CAT ve mamogram tarzı tıbbi görüntüleme cihazlarının kullandığı işletim sistemlerinin %83’ünde güvenlik açıkları bulunmakta ve güncellenmesi mümkün olmayan eski yazılımlar ile çalışıyor. Petrol Şirketleri Hacklenebilir! Düşünmeyi ve hesaplamayı bizim yerimize akıllı cihazlara teslim ettik. Bizim yerimize onlar düşünüp hesaplıyor, biz sadece onaylıyoruz, hatta bazı yerlerde yapay zekâ sayesinde onaylamadığımız bile düşünülebilir…