Cuma Obuz

medyacumaobuz@gmail.com
TÜM YAZILARI
Meclis'te kavga eden vekillere çağrı: Biraz daha sakin olabilirsiniz! Parti ayırt etmeden tüm vekillerimiz bilmeli ki Meclis, emanettir ve halk sizi oraya kavga etmeniz için değil, konuşup sorunlara çözüm üretmeniz için gönderdi. Bunu lütfen unutmayın!
Mülteci olmanın psikolojisi ve ön yargılarımız! Şimdi gelin ‘Mülteci olmak’ kavramını sürekli olarak düşünelim. Nasıl bir psikoloji? Yurtsuz kalmak, başkasının yurdunda yaşamaya çalışmak, gözlerin sürekli üzerinizde olduğu ve o gözlerin ne niyetle baktığını kestirememek... Gazeteciler.com adına Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ndeydik! Gençlerle, yine genç bir gazeteci olarak ‘haber nasıl toplanır?’, ‘sahada yaşanacak zorluklar ve güzel tecrübeler’, ‘yeni medya alanındaki mesleki olanaklar’ gibi birçok konuyu ele aldık.
'Basın kartı sorunu Türkiye'ye yakışmıyor!' 'Dijitale ayak uydurmak lazım', 'hızla internete geçiyor tüm medya', 'yakında tüm kanallar ve gazeteler kapanacak, herkes kendi medyasını oluşturacak' gibi birçok cümle duyuyoruz neredeyse her gün. Çek git Bülent Aydemir! Had bilmek gerek derler ya. İşte tam öyle bir hikaye aslında Bülent Aydemir’in hikayesi. Çünkü sadece birkaç gün sonra o 'ilkelerimiz' diyerek mangalda kül bırakmayan Aydemir, gazetecilik en temel ilkesi olan haberi teyit etmek, haber kaynağını araştırmak gibi okullarda öğrencilere öğretilen bir ilkeyi ayaklarının altına aldı. Müteahhitlerin yatacak yeri yok. Çünkü deprem değil çürük bina öldürdü! Ev sahiplerinin evimin değeri düşmesin diye bin bir takla attığı bir ortamda çürük olan her binayı şikayet edin. Yoksa Elazığ ve Malatya son olmaz ve millet olarak daha çok acılar çekeriz. Umarım ülkemiz bir daha böyle bir acı yaşamaz. Hrant Dink'in sağduyu misyonunu onurla taşımak Gerçek gazeteci veya aydın, kimsenin risk almadığı bir ortamda risk alan ve hakikati ne pahasına olursa olsun dile getirendir. Hrant, neredeyse kimsenin risk almadığı bir dönemde Türkiye'nin en hassas konularından biri olan Ermeni meselesinde risk almıştır.