HADİ ÖZIŞIK / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Meral Akşener'i bitirecek yeni bir pişmanlık çığlığı Meral Akşener'in önünde iki yol var; ya tarih yazacak, ya tarih olacak. Yerel seçimlerde Meral Akşener ya milli adaylara destek verecek, ya da HDP'nin destekleyeceği CHP adaylara omuz verecek. Meral Akşener'in 2028 hesabını buna göre yapması gerekiyor. Aksi takdirde siyasi arenadan silinmesi söz konusu.
HDP, bir iki üç... 6-7 bakanlıkla yetinmeyecek, Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye'yi isteyecek! Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğin karşılığında HDP ne isteyecek? Ben size söyleyeyim; hiç bir şey. Evet karşılık beklemeden Millet İttifakı'nın adayına destek verecek HDP... Yeter ki Kılıçdaroğlu seçimi kazansın, İP'i göğüslesin. 15 Mayıs sabahı ne olacak biliyor musunuz, HDP Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye'yi isteyecek!
Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi ve Yılmaz Özdil'in sonu İYİ Parti kurmayları HDP konusunda diken üstünde. CHP'liler Akşener'in elini kolunu bağladığını düşünüyorlar ama o iş öyle değil. Her şey yeniden ters yüz olabilir.
Meral Akşener ne istedi, ne aldı? Saadet Partisi'nin kapısındaki "Mustafa Kemal'in askerleri" Meral Akşener ve kurmaylarının kafası karışık. İstifa furyası başlarsa kimse şaşırmasın. Çünkü, İYİ Partililer de, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile işbirliği yaptığı, hatta anlaştığı görüşü hakim.
"CHP'li gazeteciler" ne istedi ne aldı? Fatih Altaylı'nın HDP ile imtihanı Meral Akşener masadan kalkınca hepsi birden saldırmaya başladı. Ortalık süt liman olunca oooo birbirleriyle yarıştılar geri dönüş yolunda... Kimler yok ki, Fatih Portakal her zaman olduğu gibi başı çekiyor, Şirin Payzın tabii ki hemen arkasında...
Meral Akşener'in "ihanet"i ve Ersan Şen'in Cumhurbaşkanı adaylığı "5'li çete" İyi Parti lideri Meral Akşener'i "çantada keklik" görüyordu; "biz ne dersek onu yapar" havasındaydılar. Meral Akşener "kolay lokma" olmadığını hem "5'li çete"ye hem de destekçilerine "büyük lokma" olduğunu gösterdi.
Ali Babacan'a bir kez daha aferin!