GÜNDEM

"TRT Ersin Düzen'in maaşını hiç açıklamasa iyiydi, Şeytan'ın sözleri belki Bakanlığı harekete geçirir"

Süper Haber TV yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, spor camiasındaki son açıklamaları değerlendirdi.

"TRT Ersin Düzen'in maaşını hiç açıklamasa iyiydi, Şeytan'ın sözleri belki Bakanlığı harekete geçirir"

Süper Haber TV yazarı Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nuran Yıldız, spor camiasındaki son krizi köşesine taşıdı. Ersin Düzen'in aldığı maaşın ortaya çıkmasını ve maaşın miktarını eleştiren Yıldız, "Şeytan" lakaplı Rıdvan Dilmen'in açıklamalarınınsa bir anlamda iyi olduğunu, Spor Bakanı'na "çomağı daha içeri sokmak" için fırsat doğurduğunu söyledi:

BİR SPOR YORUMCUSU O PARAYI ALACAK NE İŞ YAPIYOR OLABİLİR?

Rıdvan Dilmen açıklamalarıyla futbol dünyasının ortasına bombayı koydu. O arada Ersin Düzen’in TRT ve TFF’den kazandığı paraları işaret etti. Düzen’in TRT’den ayda 400 bin TL aldığı ortaya döküldü. TRT yönetimi de çıktı Ersin Düzen’in ayda “26 bin TL” aldığını açıkladı. Şaka gibi.

Bir spor yorumcusu aylık 26 bin TL hak edecek ne iş yapıyor olabilir, bu bir? Geyik çevirmenin devlet kasasından, bizim cebimizden maliyetinin bu kadar yüksek olmaması gerekir, bu iki. TRT’de spor yorumlayan bir adamın başta TFF olmak üzere maaşla iş yapmaması gerekir, bu da üç.

ŞEYTAN BAKANI HAREKETE GEÇİRİR Mİ?

Rıdvan Dilmen, 40 yıldır “Şeytan Rıdvan” olarak ekmek yedi. Şimdi çıkmış “Ben şeytan değilim” diyor. Bu itiraz tuhaf. Daha tuhafı yıllar yılı dengelerin adamı olup, “fincancı katırlarını ürkütmeme” pozisyonunda işleri yürütüp, şimdi mikser gibi ortamı karıştırması. Diyorlar ki arkasında Ali Koç var. “Futbolu ve medyayı dizayn etmeye çalışılıyor.” İyi de, yeni zamanlarda zemin ince bir buz tabakası. Herkes için, her an kırılabilir, neyin dizaynı? Bir de şu var, yıllardır yazdığım federasyonlar, gazeteciler ve kulüpler arasındaki kirli ilişkiler biraz daha ortaya saçılmış oldu. Belki Rıdvan’ın hedef aldığı Spor Bakanı bunu fırsat bilir de çomağı biraz daha içeriye sokabilir. İşte o zaman gencecik çocukların, şahane yeteneklerin nasıl harcandığı, haklarının nasıl yendiği de ortaya çıkabilir. Umut işte, fakirin ekmeği."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar