GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan Fatih Portakal yazısı: Kemalist muhalif kimliğin sefasını sürdü ama cefasını çekmeye katlanamadı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Fatih Portakal için "Kemalist muhalif kimliğin sefasını sürdü ama cefasını çekmeye katlanamadı" dedi.

Nagehan Alçı'dan Fatih Portakal yazısı: Kemalist muhalif kimliğin sefasını sürdü ama cefasını çekmeye katlanamadı

Dün akşamki FOX Ana Haber bülteninde FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, bültenin yeni yüzü Selçuk Tepeli ve istifasıyla medya gündemine bomba gibi düşen Fatih Portakal yer aldı. İki isim arasında bayrak değişimi yaşanırken  Fatih Portakal, Selçuk Tepeli'ye "izleyicinin ekranda doğal ve samimi olan kişiyi hemen kavradığını ve öyle olanın çok izlendiğini" söyledi. 

Bu ifadeye bugünkü köşesinde dikkat çeken Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, "Bu teze bakınca aklıma şu soru takılıyor: 50 yaşına kadar neden Türk toplumu Fatih Portakal’a rağbet göstermedi de son 4-5 senede bir anda fenomen oldu? Senelerdir ekranda olup dikkat çekmeyen biri bir anda açık ara en izlenen isim oluyorsa orada izaha muhtaç bir durum vardır" dedi.

Alçı'ya göre Fatih Portakal hikayesinde büyük bir açık var. Alçı, konuya ilişkin şunları kaydetti:

FATİH PORTAKAL'IN 2012 YILIND ABASILAN KİTABINDA ATATÜRK YOK

Geçenlerde Beyoğlu’nda bir sahafta bir köşede yığılı duran kitaplar içinde Fatih Portakal’ın ismine rastladım. Hemen aldım. ‘Ses’siz başlıklı bir kitap. 2012 Mayıs ayında basılmış. Portakal’ın kendi hayat hikayesiyle de süslediği haber öyküleri var. Çabuk okunuyor. Kitapta politik duruş hiç yok. Bugün her konuşmasında muhakkak Atatürk’ten bahseden, vücuduna yaptırdığı Atatürk dövmesini gösterdiği resimleri olan Portakal’ın kitabının tek bir yerinde bile Atatürk’ün adı geçmiyor.

2012 Mayıs ayında üstelik yine FOX’da sabah haberleri sunmasına rağmen Atatürk’ten ve Kemalizmden bahsetmek ve övmek ‘out’ olduğu için herhalde hiç o topa girmemiş Portakal. Oysa gerçek Kemalistler o zaman da demode algılandığına bakmadan inatla savunurlardı bu ideolojiyi.

KEMALİST MUHALİFLİĞİN SEFASINI DÜRDÜ AMA CEFASINI ÇEKMEYE KATLANAMADI

Fatih Portakal ise reyting ile para ve şöhret bakımından Kemalist muhalif kimliğin sefasını sürdü ama cefasını çekmeye katlanamadı. Bu hikayenin daha çok detayı var.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum