GÜNDEM

Melih Altınok'tan Deniz Zeyrek'e: Kim sana niye inansın?

Sabah yazarı Melih Altınok, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'in Galata Kulesi'ne ilişkin iki yazısını karşılaştırarak eleştirdi ve köşesinden "Kim sana niye inansın Deniz?" diye seslendi.

Melih Altınok'tan Deniz Zeyrek'e: Kim sana niye inansın?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'in 14 Ağustos 2020 tarihinde yayınladığı "Galata'ya kıymayın efendiler" başlıklı yazısında geçen "Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sonradan eklenmiş bölümlerin temizlendiğini söylüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü ise kullanılamaz hale gelen formu bozulmuş yerlerin kaldırıldığını açıklamış. Oldu olacak 1965'te yapılmış (bu mantıkla sonradan eklenmiş) huni çatıyı da yıksınlar. Gerçek her ne olursa olsun, bir tarihi eser resto - rasyonunda beton matkabı ile yıkım yapılması gerçeğini değiştirmiyor. Kim bilir, gözle görülmeyen yerler - de yapılan restorasyonlarda daha neler var?" ifadelerini hatırlatarak kuleyle ilgili son yazısını eleştirdi. Altınok, şunları kaydetti:

KİM SANA NİYE İNANSIN?

"Deniz Zeyrek, 14 Ağustos 2020'de Sözcü'de "Galata'ya kıymayın efendiler" başlıklı yazısında bu satırları kaleme aldı. Aynı Zeyrek, iki ay sonra İstanbul'da Bakan'la geçirdiği bir günün ardından dün de köşesinde şunları yazıyordu:
"(Restorasyonda) 100 günde iyi iş çıkarılmış. Bana inanmazsanız..." Kim sana niye inansın Deniz?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar