GÜNDEM

Farklı kutuplardaki gazeteciler ve televizyoncular Galata Kulesi'nde bir araya geldi

Restore edilen Galata Kulesi'nde gazetecilere özel bir yemek verildi. Habertürk'ten Sevilay Yılman, Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök, Sözcü'den Deniz Zeyrek ve FOX'tan Doğan Şentürk ile İsmail Küçükkaya gibi farklı isimler yemekte bir araya geldi.

Farklı kutuplardaki gazeteciler ve televizyoncular Galata Kulesi'nde bir araya geldi

Galata Kulesi'nde restorasyon çalışmaları sona ererken, kulenin açılışı ise dün gerçekleşti. Galata Kulesi'nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa özel Zeynep Bastık Canlı TV ve Sosyal Medya konseri sahne aldı.





GAZETECİLER KULEDE BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da kulede gazetecilere özel bir yemek organize etti. Yemekte bir araya gelen farklı kutuplardaki gazeteciler ve televizyoncular, bugünkü köşelerinden izlenimlerini aktardı:

Hürriyet-Ertuğrul Özkök: "Davetli listesine baktım. İktidar-muhalefet ayrımı yapılmamıştı. Kimler vardı: Mesela davetliler arasında Sözcü gazetesinin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, yazarı Deniz Zeyrek, gazetenin ve sahibi Burak Akbay’ın avukatı İsmail Yılmaz... Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, sabah haberleri sunucusu İsmail Küçükkaya da vardı. Kimler yoktu: Buna karşılık Karar, Aydınlık, Birgün gibi gazetelerden, Halk TV ve Tele 1 gibi kanallardan kimse göremedim."

Yazının tamamı için tıklayınız

Habertürk-Sevilay Yılman: "Eski dostu, arkadaşı olan Mehmet Nuri Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanı olması ile birlikte bizim sektörün emektarlarından Tayfun… Tayfun Topal girdi işin içine. Bab-i Ali’nin köklü geleneği geri geldi. Pandemi öncesi son iş seyahatim Kars’a olmuştu. Yine Bakan Mehmet Ersoy’un mihmandarlığında. O gezide de hemen her yayını temsil eden arkadaşlar vardı. Öyle özlemiştik ki o eski buluşmaları… Tadına doyamamıştık. Galata Kulesi’nin tanıtım toplantısında da aynı manzara ile karşılaşınca… Sadece benim değil… Katılan bütün meslektaşlarımın içine bir güzellik, umut doğdu. Hürriyet’i Ertuğrul Özkök, TRT’yi Ersoy Dede, Fox’u Doğan Şentürk ve İsmail Küçükkaya, Star Gazetesi’ni Hikmet Genç, Sabah’ı Dilek Güngör, Sözcü’yü Deniz Zeyrek, İsmail Yılmaz, Yeni Şafak’ı İbrahim Karagülle, NTV’yi Nermin Yurteri, Habertürk TV'yi Kürşad Oğuz, Milliyet’i Özay Şendir yetişseydi Cumhuriyet’i temsilen Aykut Küçükkaya oradaydı… Affetsinler şu an aklıma gelmeyen daha başka isimler de vardı tabii…"

Yazının tamamı için tıklayınız

Sabah-Dilek Güngör: "Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy açılış öncesinde bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Hem yapılan çalışmaları anlattı hem de eleştirilere yanıt verdi. Malum, ilk inşa edildiği 507 yılından bugüne kadar kule çok sayıda tahribat yaşadı. Her seferinde çürüyen ahşap yapılar yerine beton kaplamalar yapıldı. Tarihi kule adeta beton yığınına döndü. Kültür ve Turizm Bakanlığı da geçtiğimiz aylarda açıkladığı Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında kuleyi restore etmeye karar verdi. 4 Haziran'da Anıtlar Kurulu'na başvurdu. Onaylar alındıktan sonra çalışmalar başladı, sökümler yapıldı. Bakan Ersoy'un söylediğine göre, bin kamyonet malzeme çıkarıldı. İçindeki kafeterya, çalışma ofisi, tuvaletler kaldırıldı. Yangın önlemleri alındı, elektrik aksamları sıfırlandı. Yapıdaki çimento içerikli derzler değiştirildi, yeni bir panoramik seyir terası oluşturuldu."

Yazının tamamı için tıklayınız

Sözcü-Deniz Zeyrek: "Ertuğrul Özkök, Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, SÖZCÜ ekibinden Avukat İsmail Yılmaz, bir köşede restorasyon hakkındaki görüşlerimizi paylaşıyorduk. Hepimiz sadeliği beğenmiştik ama Ertuğrul Ağabey, kulenin altındaki teras katını fazla modern bulmuştu. Bakan Ersoy, bu durumun nedenini açıklarken sorunun 1967'deki restorasyonda kullanılan ve binanın statik unsuruna dönüşen betonarme unsurlardan kaynaklandığına dikkat çekti... Lokanta yerine müze olması, kuleye değer katmıştı. Kulenin muhalefete geçti diye Büyükşehir Belediyesi'nden alınmasını hâlâ haksız ve hukuksuz buluyorum. Ancak, yapılan restorasyon sonrasında, lokanta halindeki keşmekeşle kıyaslanmayacak kadar iyi hale geldiğini de söylemek isterim."

Yazının tamamı için tıklayınız

Habertürk-Kürşad Oğuz: 

Milliyet-Özay Şendir: "Pazartesi akşamı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un davetlisi olarak Galata Kulesi’ndeydik. 1967’de bol bol kullanılan betonun temizlenmesinden horasan harcına kadar bir sürü şey öğrendim restorasyona dair.

Gecenin bence en güzel haberi Atatürk Kültür Merkezi’ne dair söylenenlerdi. AKM’nin sahnelerini, dünyanın en iyisi, 150 yıldır bu işi yapan Avusturya firması Waagner-Biro yapıyormuş. Londra, Berlin, Kopenhag opera binalarının sahnesini de yapmış bir şirketten söz ediyoruz. İstanbul Devlet Opera ve Balesi mutlaka hakkını verecektir o sahnenin..."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar