POLEMİK

Deniz Zeyrek ve Sevilay Yılman arasında "fotoğraf" polemiği

Restorasyonu tamamlanan Galata Kulesi'nin açılışına davetli olan gazeteciler Deniz Zeyrek ve Sevilay Yılman arasında "fotoğraf" polemiği yaşandı.

Deniz Zeyrek ve Sevilay Yılman arasında "fotoğraf" polemiği

Restorasyonu tamamlanan Galata Kulesi'nin dün gerçekleştirilen açılışına birçok gazeteci davet edildi. Gazeteciler bugün, köşelerinde kaleme aldıkları yazılarında ya da sosyal medya hesaplarında dünkü açılışa ilişkin izlenimlerini okuyucularıyla paylaştı. 

SEVİLAY YILMAN: O FOTOĞRAF CANIMI SIKTI

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, aralarında Deniz Zeyrek, Ertuğrul Özkök, Mustafa Kartoğlu gibi gazetecilerin bulunduğu ve açılış sonrasında kulede çektirilen bir fotoğrafı köşesine taşıyarak, fotoğrafta hiç kadın olmamasını eleştirdi. Yılman şunları kaydetti:

"Tek canımı sıkan şey… Ertuğrul Bey’in fırsatını bulduğunda çektirdiği şu meşhur “tarz” fotoğraflarından içine hepi topu 6 kadın gazeteci olan bizden birinin davet edilmemiş olması... Hadi Özkök düşünemedi filan... Diğer arkadaşlar niye akıl edemedi... Yanlış anlaşılmasın... Kıskandığımdan filan değil... Her konuştuklarında, yazdıklarında kadın/erkek eşitliğinden dem vuran, sağlanması hususunda topluma akıl veren, yol gösteren erkek meslektaşlarımızın bile bazen nasıl bencilleştiklerini ve karşı cinsi yok sayabildiklerini ispat için koyuyorum Galata Kulesi'nin tepesindeki bu manzarayı...."

DENİZ ZEYREK: SİZ BAKAN BEYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN KOŞTURARAK GİTTİNİZ

Yazısını sosyal medya hesabında paylaşan Sevilay Yılman'a Deniz Zeyrek'ten cevap geldi. Zeyrek, "Siz Bakan Beyle fotoğraf çektirmek için koşturarak gittiniz, biz yukarıda kalanlarla bu fotoğrafı çektirdik Sevgili @sevilayyaziyor
Bunu “Karşı cinsi yok sayma” olarak yansıtman gerçeği yansıtmıyor" dedi.

SEVİLAY YILMAN: "KOŞTURDUNUZ" NE YA?

Yılman, Zeyrek'in bu tweetini paylaşarak "Bakan Beyle resim çektirmek için koşturduk mu? Bak bu olmadı işte. Asıl bu dediğin gerçeği yansıtmıyor. Siz erkek erkeğe poz poz resim çekerken biz de o olduğunuz yerdeydik. Bir yere de gitmemiştik Deniz. Bak bu pozunuzda mesela... Arkanızda dolaşıyoruz. O arkanızda ki kadın da Hürriyet Gazetesi’nden Müge Akgün değil mi? Hadi biz diğer 5 kadın gazeteci yoktuk etrafınızda... Onu niye davet etmediniz Sevgili @Deniz_Zeyrek Ayrıca Bakan da sizinle aynı yerde fotoğraf verdi http://herkesle.Peşinden koşturdunuz ne ya" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar