GÜNDEM

Kübra Par yazdı: İktidara yakın ama Erdoğan’a uzak bir medya

Habertürk yazarı Kübra Par, iktidara yakın medyanın Cumhurbaşkanı'nın "reform" söylemlerini "hasır altı" ettiklerini, ‘İktidara yakın ama Erdoğan’a uzak’ bir medya görüntüsü çizdiklerini söyledi.

Kübra Par yazdı: İktidara yakın ama Erdoğan’a uzak bir medya

Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, bugünkü köşesinde yayınlanan "Hangi AK Parti yeni iktidar olacak?" başlıklı yazısında Ak Parti'de MHP ile yakınlaşılan mevcut çizgiden dolayı mutsuz olan bir kitle olduğunu, "özgürlükçü söylemin terk edilip baskıcı bir atmosfer oluşmasından memnun olmayan ama Erdoğan’a sadakatinden de ödün vermeyen" bu mutsuz isimlerin parti içinde varlıklarını sürdürdüklerini ve İmkân bulduklarında da bu mutsuzluklarını Erdoğan’a ilettiklerini kaydetti.

Par; Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’in son günlerde yaptıkları açıklamaların "mutsuz AK Partililerin aklından geçenlerle büyük ölçüde örtüşse de partide memnuniyet değil aksine stres yarattığını" söyledi. Par'a göre bunun sebebi, söz konusu "mutsuz Ak Partililerin", "Cumhurbaşknı Erdoğan’ı yeni bir dönüşüme ikna etmenin yolunun ittifak ortağı MHP’nin de tepkisini çeken sivri çıkışlardan geçmediğini" bilmeleri.

SÖZ KONUSU İSİMLERİN AÇIKLAMALARI

Habertürk TV / Bülent Arınç: Canlı yayında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Arınç, ayrıca tutuklama kararlarını veren hakimlere Ergenekon kararlarını veren FETÖ'cü hakimleri hatırlattı. Bu hatırlatma nedeniyle çokça eleştirilen Arınç'ın açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. (Açıklamalar için TIKLAYINIZ)

Hürriyet / Cemil Çiçek: Sedat Ergin'in sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek. Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na tehdit mektubuna ilişkin eleştirilerde bulunurken "Kayıt dışı siyaset ve kayıt dışı din" konusuna dikkat çekti. (Ayrıntılar için TIKLAYINIZ)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reform söylemlerine de değinen Par, iktidara yakın medyayı eleştirdi:

"Öte yandan diğer klik özellikle medya üzerinden eski siyasi eksenin sürdürülmesi için uğraş veriyor. Cumhurbaşkanı’nın reform seferberliği çağrısı iktidara yakın gazetelerde hasır altı ediliyor, televizyon kanalları akşam tartışma programlarında bu konuya bir hafta boyunca yarım saat dahi ayırmıyor, Merkez Bankası’nın yeni kararları “Faiz lobisinin baskısı kazandı” gibi manşetlerle sabote ediliyor, hukuk reformu çabasına karşılık ‘Osman Kavala ve Soros ilişkisi’ tarzı haberler yapılıyor…

Adeta ‘İktidara yakın ama Erdoğan’a uzak’ bir medya görüntüsü ortaya çıkıyor.

Yani kısacası ortada sessiz ama derinden yürüyen bir güç mücadelesi var.

Bakalım önümüzdeki süreçte hangi AK Parti yeni iktidar olacak…"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar