GÜNDEM

Cemil Çiçek Sedat Ergin'e konuştu: Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na tehdidi kayıt dışı siyasetin tezahürü

TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit mektubu için "Kayıt dışı siyasetin bir tezahürüdür" dedi.

Cemil Çiçek Sedat Ergin'e konuştu: Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na tehdidi kayıt dışı siyasetin tezahürü

TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin'e konuştu. Çiçek, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit mektubu başta olmak üzere birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, şunları söyledi:

KAYIT DIŞI SİYASETİN TEZHÜRÜ

Türkiye’de siyaseti yalnızca vatandaşın gördüğü siyasetçi yapmıyor. Faklı yapılar da yapıyor... Siyasette de kayıt dışılık var. Anayasamıza göre siyaseti kim yapar? Siyasi partiler yapar ama Türkiye’de anayasaya göre görevi siyaset olmadığı halde siyaset kurumundan çok daha etkili olan kurumlar oldu. Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı bunun örneğidir. 27 Nisan bildirisi bunun bir başka örneğidir. TSK’nın görevi siyaset yapmak değildir.

"KAYIT DIŞI DİN" VURGUSU

"Kayıt dışılığın üçüncü boyutu da kayıt dışı dindir. Yani aslında dinde yeri olmayan din. Bununla mesela son aylarda kamuoyunu meşgul eden malum konuları, bir kısım tarikat şeyhleri, Adnan Oktar gibi durumları kastediyorum. Bunların hiçbiri dinde yeri olan şeyler değildir. Ama Türkiye’nin psikolojisini bozuyorlar.”

NASUH TÖVBESİ GEREKİYOR

“Nasuh, samimiyeti anlatıyor. Tevbe-i nasuhla tövbenin samimi olması gerektiğini belirtiyorum. Bu kavramı kullanmakla şunu kastediyorum. Siyaset kurumu, toplumun siyasete yön veren, siyasetten beklentisi olan önde gelen kişi ve kurumlarının hepsinin birlikte samimi bir tövbeye ihtiyacımız var. Tövbe edip aynı günahları işleyeceksek bu kabul edilir olmaz.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar