GÜNDEM

Bülent Arınç'tan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklaması

TBMM eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç'tan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklaması

Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un operatörlüğündeki canlı yayın programında gazeteci Nagehan Alçı, Deniz Zeyrek ve Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, yaptığı açıklamalarla sosyal medyada gündem oldu.

Arınç'ın en dikkat çeken açıklamaları Selahaddin Demirtaş ve Osman Kavala'ya ilişkindi. İşte o açıklamalar:

"KORONA SÜRECİNDE DEMİRTAŞ'IN KİTABINI OKUDUM"

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğu hakkında konuşan Bülent Arınç, "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" dedi.

Arınç şöyle konuştu:

Selahattin Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben corona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek.

"KAVALA'NIN TUTUKLU KALMASINA HAYRET EDİYORUM"

Osman Kavala ile ilgili bir soru üzerine görüşlerini açıklayan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Osman Kavala 2017'den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar