GÜNDEM

Kenan Şeker CNN Türk'ten istifa etti, OLAY TV'ye geçti

CNN Türk’ten istifa eden deneyimli muhabir Kenan Şener, OLAY TV'de Ankara Haber Müdürlüğü görevini yürütecek.

Kenan Şeker CNN Türk'ten istifa etti, OLAY TV'ye geçti

Kenan Şeker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Cnn Türk'ten istifa ettim. Geç oldu, güç olmadı.." dedi. Medyaradar'da Şeker'in OLAY TV'ye geçtiği haberi yer aldı. Şeker bu haberi Twitter hesabından RT'ledi. Buna göre Kenan Şeker, Olay TV'de Ankara Haber Müdürlüğü görevini yürütecek.

KENAN ŞENER KİMDİR?

1980 yılında doğdu. Ankara ve Eskişehir’de devlet okullarında okudu, yerel gazetelerde çalıştı. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi mezunu.

Kenan Şener, savaş ve çatışma alanlarında yaptığı haberler, canlı yayınlar ve aktardığı askeri kulislerle dikkat çekti.Mısır'da darbe sürecini, Suriye'de sınır ötesi operasyonları, Van depremi ve Soma maden kazası gibi faciaları en uzun süre izleyip aktaran muhabirler arasındaydı. Soma'da yaptığı haberlerle 2014 Sedat Simavi Televizyon Ödülünü kazandı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik bölümü son özel yetenek mezunlarından Kenan Şener, üniversitenin ardından Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nda araştırmacı gazetecilik eğitimi aldı. 2006 yılında ANKA Haber Ajansı'nda gececi olarak çalışmaya başladı daha sonra Kanal B'de televizyon haberciliğine geçti, 2009 ÇGD yerel televizyon haberi ödülü aldı.

2010 yılında Star TV'de daha sonra da CNN Türk'te muhabir oldu. Son 2 yıldır CNN Türk Ankara Haber Editörü olan Kenan Şener, bu görevini sürdürürken Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "televizyon haberciliğinde hızlanmanın gazeteciliğe etkileri" üzerine hazırladığı tezle yüksek lisansını tamamladı. Basın meslek örgütlerinde de görev alan Şener ÇGD, TGS ve DMD üyesi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar