GÜNDEM

Fuat Uğur'dan OLAY TV yazısı: Cavit Çağlar bu ekmekten neden bıktı?

Türkiye yazarı Fuat Uğur, OLAY TV'yi önce sattım, sonra satmadım diyen Cavit Çağlar'ın söylemlerindeki değişikliğin peşine düştü. Uğur, kanalla ilgili bir "iç sözleşme" yapıldığını söylerken "Putin meselesindeki ara buluculuğuyla iyi bir iş çıkaran ve bunun da ekmeğini Öcalan meselesinde olduğu gibi bol bol yiyen Cavit Çağlar, acaba şimdi bu ekmekten neden bıktı? diye sordu.

Fuat Uğur'dan OLAY TV yazısı: Cavit Çağlar bu ekmekten neden bıktı?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, OLAY TV'yi önce sattım, sonra satmadım diyen Cavit Çağlar'ın söylem değişikliğine ilişkin, bazı kaynaklarının kendisine şunları aktardığını yazdı:

“Cavit Çağlar sattı, karşılığında parasını da aldı ama devir gerçekleşmeden olay patlayınca ve hükûmetten Çağlar’a sitem gelince, bir çözüm aradılar. Formül de şu: Aralarında bir İÇ SÖZLEŞME yaptılar. Televizyonu şimdilik Cavit Çağlar devam ettirecek. Muhalif bir kanal olarak sürdürecek. Vakti geldiğinde de bu televizyon Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı mücadelesinin bir aparatı olacak.”

CAVİT ÇAĞLAR'IN DERDİ NEDİR?

Uğur, yazısına şöyle devam etti:

"Peki, bugüne dek “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkiye için çok büyük bir şanstır, onun kıymetini bilelim” diye konuşan, Sabah gazetesine verdiği röportajlarda övgülerini esirgemeyen Cavit Çağlar’a ne oldu da 180 derece dönüş yaptı? Acaba “Ben hükûmeti bu kadar destekledim. Üstelik Rusya ile uçak krizi esnasında o zamanki Kazakistan Cumhurbaşkanı dostum Nazarbayev aracılığıyla bağlantı kurup Putin’e Cumhurbaşkanımızın mektubunu ilettim. İki ülkenin ilişkilerinin düzelmesinde majör görev üstlendim. Ama hiçbir finansal destek ya da ihale verilmedi” diyor mudur? Böyle bir derdi var mıdır? Bunun için mi gelecek vadettiğini düşündüğü Ekrem İmamoğlu’na yatırım yapıyordur?"

BU EKMEKTEN NEDEN BIKTI?

"Cavit Çağlar, 1999 yılında İnterbank’ı batırıp devlete milyarlarca dolar borç taktığında da güzel bir manevrayla uçağını ABD tarafından Kenya’da Türkiye’ye teslim edilen teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın getirtilmesi için tahsis etmiş ve uzun yıllar bunun ekmeğini yemişti

Şimdi soru şu: Putin meselesindeki ara buluculuğuyla iyi bir iş çıkaran ve bunun da ekmeğini Öcalan meselesinde olduğu gibi bol bol yiyen Cavit Çağlar, acaba şimdi bu ekmekten neden bıktı?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar