GÜNDEM

Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'tan muhalif gazetecilere: Hepsi savruldu!

Gazeteciler Hadi Özışık ve Süleyman Özışık, muhalif gazeteciler Özlem Gürses, Amberin Zaman, Aslı Aydıntaşbaş, Sedef Kabaş, Ayşenur Arslan, Hasan Cemal, Şirin Payzın ve Nevşin Mengü'yü "Hepsi savruldu!" diyerek eleştirdiler.

Hadi Özışık ve Süleyman Özışık'tan muhalif gazetecilere: Hepsi savruldu!

Gazeteci Hadi Özışık, bugünkü Youtube yayınında konuğu Süleyman Özışık ile muhalif gazeteciler Özlem Gürses, Amberin Zaman, Aslı Aydıntaşbaş, Sedef Kabaş, Ayşenur Arslan, Hasan Cemal, Şirin Payzın ve Nevşin Mengü'yü isimlerini anarak eleştirdi. Söz konusu isimlerin zamanında çok başarılı gazetecilik yaptığını söyleyen Hadi Özışık "M. Ali Birand’a Allah rahmet eylesin böyle baktığımızda medyada farklı bir başarı topluluğu vardı" dedi. Fakat bu isimlerin "Savrulduklarını" söyledi:

Geçen gün bir yayında Özlem Gürses ile ilgili konuştum. Ve başarılarını alt alta dizdim. "Başarılı bir televizyoncu, gazeteci, röportajcı" dedim. Özlem gibi başarılı olan başka gazeteciler de vardı. Mesela Sedef Kabaş da bunlardan biriydi. Haber sunuşu vs. Bizim bu insanlarla kişisel bir meselemiz yok. Amberin Zaman, Aslı Aydıntaşbaş, Ayşenur Arslan. O da öyle bir gazeteciydi.

Kelimelerine hayran olduğumuz, yıllarca takip ettiğim, yazılarını okuduğum Hasan Cemal de geçmişi pırıl pırıl! M. Ali Birand’a Allah rahmet eylesin böyle baktığımızda medyada farklı bir başarı topluluğu vardı.

Şimdi Amberin Zaman, Kandil'de röportajlar yaptı. Sonra geldi başka bir röportaj yaptı. PKK'lılar buna saldırdılar. “Ben kandille çok röportaj yaptım siz bana niye saldırıyorsunuz?” dedi.

Özlem tren olayını araştırsa, sabretse ya da bir iki kişiye sorsa bu komik duruma düşmezdi. Kendini bu noktaya getirip insanların hakaret etmesinin önüne geçerdi.

Geçen çok üzüldüm. Çıktı ekrana kendisine sosyal medyadan tepki gösteren insanlara “hiç utanmıyorsunuz değil mi? Benim çocuğumu hedef aldınız” dedi. Bir kişiyle ilgili yorum yapar, eleştirirsiniz ama onun çocuğunu malzeme yaparsanız bu alçaklıktır.

Ayşenur Arslan’dan da örnek vereyim. Geçen gün Azerbaycan’da Türk askeriyle birlikte bir zafer kutlaması var. Yanında bir tane salak! 30 Ağustos’ta bu askerler pandemi nedeniyle yürümedi. Neden Azerbaycan’da yürüyorlar? Ve zafer olarak kutladığımız bir günü sırf Tayyip Erdoğan gitti oraya, baş tacı edildi diye o zafere bile laf etti ya! Böyle zafer kutlaması mı olur.

Bak hepsi. Başarılarını sıraladım. Özlem’in, Aslı’nın, Ayşenur Arslan’ın. Hepsinin tek ortak noktası Erdoğan’a düşman olmak. Bu kadar savrulmalarının nedeni Erdoğan düşmanlığı. Yoksa özlem neden böyle bir şey yapsın...

Hadi Özışık, Süleyman Özışık'ın Şirin Payzın'ın programında yaşadığı bir anıyı anlatması üzerine "Şirin Payzın da CNN’de çalıştığı dönemlere ilişkin bir ifşa yaptı. O da bir ifşa yaptı. Ben CNN’deyken konuk listesini Ankara temsilcileri hazırlıyordudedi. Orada tüm yaşadıklarını döktü" derken, Süleyman Özışık şöyle devam etti:

"Oradan gidenlere de bir bak. Nevşin Mengü vardı. “Girdisi çıktısı 5 dakika” diyerek, Erdoğan’ı CNN Türk ekranından aşağılamaya çalışıyordu. Gidenlerin tamamına bak. “Erdoğan’a vuracağım"hevesiyle öyle bir savruldular ki, öyle noktalara gittiler ki şu anda adeta izlenmeyen, adı sanı duyulmayan kanallarda, Youtube’larda isimlerini duyurmaya çalışıyorlar."

HADİ ÖZIŞIK: SAVRULMASINI İSTEDİKLERİ BİRİ DAHA VAR: CÜNEYT ÖZDEMİR

Hadi Özışık, "Savrulmasını istedikleri biri daha var diyerek" gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube yayınında muhalif isimlere sorduğu çağraz sorular nedeniyle hedef haline getirildiğini söyledi.

"Cüneyt Özdemir, dipnot TV’de internet ortamında internet gazeteciliğine başlamıştı. Radikal de yazdı. CNN’deydi. Cüneyt Özdemir’i kimileri tehdit etti. Kimileri altını oydu. Cüneyt Amerika’ya gitti. Bunu neden söylüyorum? Cüneyt Özdemir Amerika’ya gitti. Savruldu dediğimiz Amberin Zaman ismini duymuyorum ben epeydir. Aslı Aydıntaşbaş, Mirgün Cabas ortalıkta yok. Bunlar bir ara medyanın kelli felli isimleriydi. Cüneyt Özdemir de öyleydi. Ama o gitti, kendisine atılan iftiraları da bertaraf ederek… FETÖ’cü kaçtı dediler. Merdan Yanardağ çıktı, utanmadan sıkılmadan FETÖ’cü dedi Cüneyt Özdemir için. Yargılama yok, suç duyurusu yok. Hala ABD’de olduğunu zannederek “kaçkın FETÖ’cü” ifadelerini kullandı.

Cüneyt Özdemir kendi Youtube kanalında iyi habercilik yapıyor. HDP’li Garo Paylan’a çapraz soru sorduğu için hedef haline getirildi. Ve Cüneyt Özdemir her gün dayak yiyor. Şu sıralar yaptığı yayınlarla hakkaniyet ölçüsünde herkese hitap ediyor. Ne onun, ne onun gözünün yaşına bakıyor. Ahmet Davutoğlu’na takır takır soru soruyor. Ekrem İmamoğlu’na soruyor. Bu soruyu niye sordun, tepkisi alıyor. Niye soracak? Gazetecilik yapıyor. Ekrem İmamoğlu, “Pandemi sürecinde HES koduyla ilgili bize yardım edilmedi” diyor. Cüneyt atlıyor gidiyor Gaziantep’e bunun doğru olmadığını ortaya koyacak bir şeyler yapıyor…"

"ÇIPLAK" KRİZİ

Hadi Özışık, Cüneyt Özdemir'in son günlerde yaşadığı ve Blu TV'de yayınlanan bir dizinin merkezinde olduğu krizi de hatırlattı.

"Cüneyt, iki-üç gün önce Blu TV’de bir dizi izlemiş. Basit bir tweet attı. Blu TV yetkilileri RTÜK ortada yokken diziyi yayından kaldırdılar. İki gündür Cüneyt Özdemir’e vur babam vur! “Sen sansürcüsün” diye. Adamın dahli yok!"

SÜLEYMAN ÖZIŞIK: TÜRKİYE'NİN BÖYLE GAZETECİLERE DE İHTİYACI VAR

Süleyman Özışık, Cüneyt Özdemir için şu ifadeleri kullandı:

"Cüneyt Özdemir'in geldiği noktada bu kadar ön plana çıkmasının temelinde şu var. gazetecilik geçmişi çok sağlam çünkü Hocası M. Ali Birand. Birand da sayısız hakarete maruz kaldı. Cüneyt de aynı o yolda. Bana göre Birand'dan sonraki M.Ali Birand. Bakın ben tarafım, muhalefeti yakalarsam vururum. Ama Cüneyt Özdemir, kimi yakalarsa onu vuruyor...

Cüneyt Özdemir, Cumhurbaşkanı'nı karşısına koy, hazırladığı soruları sorar, kimsenin eline tutuşturacağı soruları sormaz. Türkiye'nin böyle gazetecilere de ihtiyacı var. Benim Ekrem İmamoğlu, iktidar yada muhalefet hakkında görmediklerimi birinin görmesi lazım. Samimi bir şekilde dile getirmesi lazım. Bunu da Cüneyt Özdemir ve bir elin parmağını geçmeyecek sayıda gazeteci yapıyor. Bence taraflı tarafsız herkesin özellikle Ak Partililere diyorum, Ak Parti'yi yerden yere vursa bile Cüneyt Özdemir'i izlemekten vazgeçmemeleri lazım."

"CÜNEYT DOSTUNA DOSTUM DİYEBİLİYOR"

Hadi Özışık, "Çünkü namuslu gazetecilik yapıyor" diyerek, şunları kaydetti: 

"Cüneyt'i yücelten şey dostuna dostum diyebiliyor. Başkası ne der acaba demiyor. Adem Metan ile konuşurken beni anlatıyor. 'Dostum' ifadesini duydum. Ben çok onur duydum. Bu ifadeyi birçok arkadaşımız kullanmıyor. Seninle dost görünüyor. ama farklı oluyorlar. Bu arada Adem Metan da hızla koşuyor. Ona da destek olalım" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar