GÜNDEM

Murat Ongun Cüneyt Özdemir'e açıkladı: İBB'de ulaşım bana bağlı değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, bugünkü yayınında, İstanbul'daki toplu ulaşımda neden HES KODU kullanılmadığına ilişkin kendisinden cevap beklediğini söyleyen gazeteci Cüneyt Özdemir'e "İBB'de ulaşım bana bağlı değil, açıklama yapacağız" şeklinde cevap verdi.

Murat Ongun Cüneyt Özdemir'e açıkladı: İBB'de ulaşım bana bağlı değil

Gazeteci Cüneyt Özdemir, bugünkü Youtube yayınını Gaziantep'teki tarihi Zeugma müzesinden gerçekleştirdi. Özdemir'in konuyu eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'di.

Şahin, konuşmasının bir bölümünde HES KODU'nu Gaziantep'te toplu ulaşıma nasıl entegre ettiklerini anlattı.

Özdemir, bunun üzerine İstanbul'da bu uygulamanın hayata geçirilemediği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin buna gerekçe olarak Sağlık Bakanlığı'nın kodları paylaşmadığını söylediklerini kaydetti.

Fatma Şahin, "Hayır, bunlar açık. Şöyle yapalım. Ben Sayın İmamoğlu ile de konuşurum. Ne yaptığımızı. Onların Ulaşım Daire Bakanıyla bizimkiler, iki genel sekreter konuşsun. Çok mühim 15 milyonluk İstanbul'da bunu başarmaları lazım" dedi.

Özdemir, buna karşılık "Bunu artık Murat Ongun düşünsün" ifadesini kullandı.

"MURAT ONGUN BENİ ARADI"

Cüneyt Özdemir, programın ilgili bölümünü Twitter hesabına yükleyerek, şunları söyledi: "Yayından sonra Murat Ongun aradı ‘iBB’de ulaşım bana bağlı değil’ dedi. Bu konuda neler yapacaklarını İstanbul’da anlatacağını söyledi... "

İSTANBUL İÇİN HES KODU TARTIŞMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 Ekim Cuma günü "İçişleri Bakanlığı’nın “Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Kullanımı”na yönelik genelge yayınlamasının ardından toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması için çalışmalara başladı" duyurusunda bulunmuştu.

24 Ekim'de basında çıkan haberlerde Sağlık Bakanlığı’nın uygulamayı hayata sokacak belediyelerle salgın verilerini paylaşmadığı, onun yerine akıllı seyahat kartı bilgilerini istediği iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili “Her şeye rağmen onların dediği protokole arkadaşlarım imza attılar. Ben karşı çıkmama rağmen imzaya onay verdim. Sırf sistem yürüsün, iş birliği bozulmasın diye perde arkası böyle bir süreç işletildi” ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar