GÜNDEM

Fehmi Koru ısrarlı: Erken seçim ihtimal dışı değil

Fehmi Koru bugünkü köşesinde de erken seçim ihtimalini incelemeyi sürdürdü. Koru, Erdoğan'ın "ilk seçim 2023'te" vurgusuna rağmen erken seçimin ihtimal dışı olmadığını söyledi.

Fehmi Koru ısrarlı: Erken seçim ihtimal dışı değil

Dünkü yazısında "Abdullah Gül veya onun gibi birinin aday olmayacağı iyice anlaşılırsa, iktidar erken seçim planını rahatlıkla devreye sokabilir” diyen gazeteci Fehmi Koru, bugünkü köşesinde yine "erken seçim ihtimalini" işledi.

Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü "ilk seçim 2023'te" vurgusuna rağmen erken seçimin ihtimal dışı olmadığını söylüyor:

"Bunu bana cevap olarak algıladım. Galiba benden başka ısrarla seçim tarihinin erkene alınabileceğini düşünen kalmadı. Daha dün bile, bazı gelişmelere bakarak, bu düşüncemi okuyanlarla paylaşmıştım. Dışarıya dönük girişimler, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması, süper ligden düşen takımlara yeni bir şans tanınması, Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu büyük müjdesi, ABD’de Trump’ın kendisini yeniden öne geçirebileceğini umduğu hamlelere benziyor.  Adaylarının karşısına Muharrem İnce veya Kemal Kılıçdaroğlu türü CHP’li bir rakip çıkartmayı da başarırsa AK Parti, herhalde ekonomik sıkıntılar dayanılmayacak boyutlara erişmeden sandığa başvurmayı tercih edecektir. Eh, CHP’den çıkan sesler bunun da gerçekleşebileceği umudunu doğuruyor işte…"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum