GÜNDEM

Fehmi Koru'dan erken seçim senaryosu

Fehmi Koru'ya göre erken seçimde muhalefetin doğru bir adayla seçmen karşısına çıkmayacağı anlaşıldığında seçim iktidar tarafından erkene çekilebilir ve Özgür Özel'in Abdullah Gül ihtimalini kesin bir dille yalanlaması erken seçim için ortamın uygun bir hal almasını sağladı.

Fehmi Koru'dan erken seçim senaryosu

Gazeteci Fehmi Koru, fehmikoru.com'da bugün "Erken seçimin önündeki engel ortadan kalktı: Abdullah Gül’ün adaylığına CHP’den kırmızı kart…" başlıklı bir yazı yayınladı.

Koru yazısında; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 Ağustos 2020'de Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e verdiği röportajda sarf ettiği "Abdullah Gül’den neden bu kadar korkuyorlar?" sözlerini; CHP'Li Özgür Özel'in "Abdullah Gül’ün CHP’nin adayı olması gibi bir konu gündemimizde yoktur. İhtimal dahilinde değildir. Bu haberleri kesin bir dille yalanlıyoruz" ifadelerini hatırlattı.

Koru'ya göre Özgür Özel'in açıklaması "Neden ondan korkuyorlar, sorusunun muhatabı olan kişiler ve çevreleri memnun etti. Çünkü "Uzunca bir süredir Abdullah Gül’den almak için çaba gösterilen “Ben aday değilim” açıklamasını beklemelerine gerek kalmadı."

"Ben bu yazıyı neden yazdım?" diyen Koru bu soruyu şöyle cevaplandırdı:

Şundan:  Hemen her yeni gelişmenin ilk akla düşürdüğü beklenti, iktidar partisinin daha önce 2023 yılı olarak ilan ettiği seçim tarihini erkene çekme ihtimalidir. 

Ayasofya açılıyor… Futbolda ligden düşen üç önemli ilin takımlarına bu yıl da süper ligde kalma imkanı tanınıyor… Ekonomide ekonomistler alarm zilleri çaldırırken iktidar adına doğru olmadığı kolayca ortaya çıkabilecek toz pembe tablolar çiziliyor…  Daha önce defalarca bulunduğu açıklanmış bir yerde doğalgaz yeniden bulunup o sayede 2023’te cari açığın ortadan kalkacağı ilan ediliyor…

Bütün bunlara karşılık erken seçim olmayacak gibi bir hava var. Sebebi, yapılacak seçimde muhalefetin bu defa doğru bir adayla seçmen karşısına çıkması endişesi olabilir diye düşünüyordum. Abdullah Gül veya onun gibi birinin aday olmayacağı iyice anlaşılırsa, iktidar erken seçim planını rahatlıkla devreye sokabilir. Ortamın müsaitliğini hatırlatmak için yazıldı bu yazı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum