GÜNDEM

Kübra Par, Fehmi Koru'nun erken seçim senaryosunu değerlendirdi: Yanılıyor

Habertürk yazarı Kübra Par, Fehmi Koru'nun dün gündeme getirdiği erken seçim senaryosunu değerlendirdi. Koru'nun yanıldığını söyleyen Par, Erdoğan'ın neden erken seçim istemediğine ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Kübra Par, Fehmi Koru'nun erken seçim senaryosunu değerlendirdi: Yanılıyor

Gazeteci Fehmi Koru, dünkü yazısında “Erken seçim olmayacak gibi bir hava var. Sebebi, yapılacak seçimde muhalefetin bu defa doğru bir adayla seçmen karşısına çıkması endişesi olabilir diye düşünüyordum. Abdullah Gül veya onun gibi birinin aday olmayacağı iyice anlaşılırsa, iktidar erken seçim planını rahatlıkla devreye sokabilir” ifadelerini kullandı. Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, Koru'un değerlendirmesini bugünkü köşesinde değerlendirdi.

"Bence Fehmi Bey derin bir yanılgı içinde" diyen Par'a göre böyle bir durumda hemen erken seçim istenir çünkü Abdullah Gül'ün 50+1 alamayacağı açıkça görülüyor.

Kübra Par; CHP seçmeninin Gül'ü istemediğini, Meral Akşener’in tavrında bir değişiklik olmadığını, İYİ Parti seçmeninde Gül’e karşı bir sempati sezilmediğini, Z kuşağının eski kuşak siyasetçilere mesafeli durduğu, milliyetçilik ve dindarlık konusundaki hassasiyetleri artmış Ak Parti seçmeni için Abdullah Gül'ün fazlasıyla liberal-demokrat bir profil çizdiğini kaydetti.

"Alt alta toplayınca Gül’ün, aday olması muhtemel isimler arasında en zayıf halkalardan biri olduğu açıkça görülüyor. Zaten kamuoyu araştırmaları da bunu kanıtlıyor" diyen Kübra Par, "Erdoğan 'Erken seçim yok' diyor çünkü" diyerek değerlendirmelerini sıraladı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar