GÜNDEM

Cüneyt Özdemir: Ak Parti'nin aklı selim seslerine kulak verilmeli

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Ak Partili Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve partinin kurucuları arasında bulunan Mehmet İhsan Arslan'ın son günlerde yaptıkları açıklamalarını hatırlatarak, bu isimlerin partinin "aklı selim" isimleri olduğunu ve ne söylediklerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Cüneyt Özdemir: Ak Parti'nin aklı selim seslerine kulak verilmeli

Gazeteci Cünet Özdemir, Ak Partili Mehmet İhsan Arslan, Cemil Çiçek ve Bülent Arınç'ın iktidara ve alınan kararlarla uygulamalara yönelik eleştirilerini bugünkü Youtube yayınında değerlendirdi. "Ben bir Ak Partili olsam Cemil Bey, Bület Bey, İhsan Bey ne diyor, bir dinleyelim derdim. Şimdi de bir gazeteci olarak diyorum. Çünkü çok aklı selimden konuşuyorlar" diyen Özdemir, şu anda Gelecek Partisi'nde olan eski Ak Partili Taha Ün ile yaşadıklarını hatırlattı:

"Marjinal bir sürü adam bulursunuz. Çıkar adam 'satılık irade' pardon 'sağlam irade' diye satır koyuyordu, Ak Parti'nin sözcüsü gibiydi, bizleri tehdit ediyordu, Erdoğan'ı en savunan adamdı. Hop! Ne oldu? İlk satan o oldu. Kayboldu. Ne oldu? Bülent Arınç hala Bülent Arınç, Cemil Çiçek hala Cemil Çiçek, İhsan Arslan hala İhsan Arslan, Mücahit Arslan hala Mücahit Arslan. Bu admalar Ak Parti'nin iç sesi, aklı selim sesi. Bu marjinal, çok goy goya getiren adamlar oluyor. 'Yürü be abi! Onu da asalım, bunu da keselim, ekonomiyi boşver' Sonuç? dolar nereye gidiyor..."

SÖZ KONUSU İSİMLERİN AÇIKLAMALARI

Habertürk TV / Bülent Arınç: Canlı yayında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Arınç, ayrıca tutuklama kararlarını veren hakimlere Ergenekon kararlarını veren FETÖ'cü hakimleri hatırlattı. Bu hatırlatma nedeniyle çokça eleştirilen Arınç'ın açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. (Açıklamalar için TIKLAYINIZ)

Hürriyet / Cemil Çiçek: Sedat Ergin'in sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek. Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na tehdit mektubuna ilişkin eleştirilerde bulunurken "Kayıt dışı siyaset ve kayıt dışı din" konusuna dikkat çekti. (Ayrıntılar için TIKLAYINIZ)

BBC Türkçe / Mehmet İhsan Arslan: Ak Parti'nin eski Diyarbakır Milletvekili olan Mehmet İhsan Arslan, Ece Göksedef'in sorularını yanıtladı. Partinin kurucuları arasında da yer alan Arslan "15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim... 15 Temmuz'dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık. Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle" ifadelerini kullandı. (Ayrıntılar için TIKLAYINIZ)

CÜNEYT ÖZDEMİR ve TAHA ÜN ARASINDA YAŞANANLAR

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Kasım 2015'te tanımadığı biri tarafından arandığını, yaptığı konuşmanın gizlice kaydedildiğini, Sağlam İrade (@tahaun) rumuzlu hesabın Twitter'dan bu konuşmayı paylaştığını söyledi. Özdemir, konuyla ilgili hukuki süreç başlatmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar