TELEVİZYON

Ali Eyüboğlu yazdı: İki kadın televizyondu, ayda bebek ve annelik

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesinde Ayda bebeğin enkaz altından çıkarılmasının ardından iki kadın televizyoncunun sözlerinin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Ali Eyüboğlu yazdı: İki kadın televizyondu, ayda bebek ve annelik

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, 6.6'lık İzmir depreminin ardından 91. saatte enkaz altından çıkarılan Ayda bebe için iki kadın televizyoncunun sözlerinin kendisini çok etkilediğini söyledi:

Ayda bebek için dökülen sevinç gözyaşları kurumadan, annesinin genç yaşta deprem riski olduğu bilinmesine rağmen yıkılmayan binanın altında kalıp, ölmesi yüreklere hançer gibi saplandı.

Ayda bebek ve annesi için birçok insan sosyal medyada duygularını paylaştı.
İki televizyoncu kadının birbirinden bağımsız olarak yazdıkları beni çok etkiledi. Üstelik görüşleri birbirinden çok farklıydı, ama ikisi de dokunaklıydı.

TRT Haber spikeri Sezen Yüce, Ayda bebeğe şöyle seslendi: “Ayda’nın o kalabalıkta ‘Anne’ diye seslenişi... Ah yavrum, ağlatmadığın kaldı mı ki! Sana hayatın boyunca anne ilgisi, sevgisi, şefkati vermeyi istiyorum. Asla yerini tutmaz, ama her kalbin ağrıdığında seni sarıp, sarmalamak istiyorum.”

Bloomberg HT’de program yapan Aslı Şafak ise annesi ölünce yaşadıklarından yola çıkıp, Ayda bebek için ‘duyar yarıştıranlar’ı eleştirdi: “Annem öldüğünde çevredekiler benden daha üzgündü. Annesiz kalan çocuğa herkes çok acımış ve bunu yüksek sesle paylaşma yarışına girmişti. Bir hafta sürdü. Sonra, süslü acılarını aldılar ve gittiler. Annemsizlik ve ben baş başayız hâlâ. Lütfen duyarlılığı yarıştırmayalım.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar