GÜNDEM

Nagehan Alçı'dan medyaya deprem eleştirisi: Bu ajitasyona artık yeter diyorum

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, medyanın İzmir konusundaki tutumunu eleştirdi.

Nagehan Alçı'dan medyaya deprem eleştirisi: Bu ajitasyona artık yeter diyorum

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde İzmir depremi konusunda medyanın tutumunu ve ağlayan muhabirleri, spikerleri eleştirdi. "Bir deprem faciasını bir melodrama çevirmek bizi gelecek depremlerden koruyacak mı?" diye soran Alçı, "5 gündür 80 milyonu ağlatan medya, deprem gerçeğinin bari bu kez takipçisi olacak mı?" dedi:

Tabii ki hayır! Hayır! Hayır! O zaman günlerdir medyanın yaptığı duygu sömürüsünden başka bir şey değildir sevgili okurlar! 80 milyona bu dramları izletmek travma oluşturmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Günlerdir çocuklar ruh sağlıklarını bozacak yüzlerce görüntüye şahit oluyorlar haber bültenlerinde. Filmlerde yaş sınırı getirilen görüntülerin çok daha sarsıcısı güpegündüz bütün ekranlarda hiçbir uyarı olmadan yayınlanıyor. Ben günlerdir çocuklarımın yanında televizyon açamıyorum.

HERKES ŞİZOFRENİ YAŞIYOR

Kiminle konuşsam dünya tatlısı Elif ve Ayda’nın kurtulmasının yarattığı sevinç ve diğer çocukların cansız bedenlerinin çıkarılmasının yarattığı keder arasında şizofreni yaşıyor.

Zaten pandeminin giderek artan bilançosu ile geleceğe dair kaygılar tavan yapmışken İzmir depreminin ardından hiç durmaksızın anlatılan enkaz hikayeleri hepimizin ruh sağlığını bozdu.

BU AJİTASYONA ARTIK YETER DİYORUM

Acıların bu kadar sömürülüp, deprem gibi somut ve korkunç bir gerçek üzerinden bunca ajitasyon yapılmasına artık yeter diyorum!

Konuşacaksak sonuç almak, bir şeyleri değiştirmek için deprem konuşalım… Kayıpların yaşandığı enkaz halindeki binaları ağlama duvarına çevirmek için değil!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum