Halk TV'den özür dileriz çünkü "telif hırsızı" demekle hata yapmışız!

Halk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Hakan Çelenk, "Hakkımızı savunacağız" yazısıyla ne yalan söyleyeyim beni mahçup etti. Bizim yaşadıklarımızı onlar bizim 10 katı fazlasını yaşıyormuş meğer.

Hakan Çelenk, "hırsızlık" kelimesini Halk TV için kullandığım için, beni de "Dava açılacaklar kervanı"na katmış!
Eyvallah!
Gazeteciler.com'da Hakan Çelenk'e "Bay Kemal videoları sizin mi?" diye sormuş, Facebook sayfamda yayımladığım bu videolara telif gönderilmesini "Telif hırsızlığı" diye yorumlamıştım. İşte bu yüzden "Dava açılacaklar kervanı"na katılmayı hak etmişim Hakan Çelenk'e göre.
Evet...
"Hırsızlık" kelimesini kullanırken biraz daha düşünmem gerekiyormuş. Zira, "hırsızlık" ise eğer bizim arkadaşlar Halk TV'ye ait bir videoyu, kendi malıymış gibi İnternethaber'in Youtube sayfasında yayımlamışlar. Hakan Çelenk, buna rağmen kestirip atmak yerine beni uyarmayı tercih etmiş sağolsun:

"Aşağıdaki linke tıklayıp videoyu izleyin ve 'hırsızlık' kelimesini kullanırken bir daha düşününün. (Linkteki video muhtemelen bir süre sonra Özışık'ın ekibi tarafından etkisizleştirilecek) https://www.youtube.com/watch?v=Ii6P64ArLr8 Orijinal Halk TV videosunu utanmadan kanalınıza yüklemişsiniz. Koşun YouTube kanalınız kapanacak. Acil kaldırın!" 

Çelenk'e hem jesti, hem de uyarısı için teşekkür ediyorum.
O video kısa süre sonra değil, hemen etkisizleştirildi Hakan Çelenk'in uyarısıyla :)

Ben lafı eğip büken biri değilim.
Doğruya doğru, eğriye eğri demeyi severim.
Birine haksızlık yapmışsam, özür dilemekten asla gocunmam. 
"Dava açılacaklar kervanı"nından azletsin diye bunları yazmıyorum. Hakan Çelenk,  "Size yapılan bize de yapılıyor" diyerek "Telif hırsızlığı" manşeti ile ettiğimiz haksızlığı belgesiyle ortaya koyduğu için yazıyorum bu satırları.

O halde ne kalıyor geriye; özür dilemek!
Editör arkadaşlara, "Halk TV'de telif hırsızlığı" haberini atarken eliniz titredi mi diye sordum. "Hayır" dediler. O halde "Halk TV'den Özür dileriz" manşetini de atarken, elimiz titremesin dedim! Öyle yaptılar, ellerimiz titremeden "Halk TV'den özür dileriz!" dedik hep birlikte...

Uyarılar için teşekkürler Hakan Çelenk...

Not: "Telif hırsızlığı" haberimiz benim imzamla değil, haber olarak yayımlanmıştı. Bu sitenin sahibi olarak sorumluluktan kaçmak yerine, "Halk TV'nin telif hırsızlığı" haberini sildikten sonra,  ÖZÜR yazısını kendi  imzamla yayımlamayı tercih ettim.

Yorumlar