Gazeteciler.com adına Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ndeydik!

Gençlerle, yine genç bir gazeteci olarak ‘haber nasıl toplanır?’, ‘sahada yaşanacak zorluklar ve güzel tecrübeler’, ‘yeni medya alanındaki mesleki olanaklar’ gibi birçok konuyu ele aldık.

ÖĞRENCİLERLE İLETİŞİM VE MEDYAYI KONUŞTUK!

Geçtiğimiz gün Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksek Okulu’nda iletişim ve halkla ilişkiler bölümü öğrencileri ile beraberdik.  Gazetecilik tecrübelerimizi paylaştık ve Türkiye’nin en iyi medya sitesi gazeteciler.com sitemizin yükseliş hikayesini anlattık.

Öncelikle bu programı organize eden öğretim görevlisi sevgili Ali Koçak’a ve hoş sohbeti ve karşılaması için Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Serpil Çiğdem’e teşekkür ediyorum.

Yüze yakın öğrencinin gözlerindeki ışığı gördüğüm ilk andan itibaren büyük zevkle anlattım, dinledim, sorulara cevap verdim. Öğrencilerin arasında heyecanı ve meraklılığı ile öne çıkan öğrencileri görünce daha da umudum arttı. Gençlerle, yine genç bir gazeteci olarak ‘haber nasıl toplanır?’, ‘sahada yaşanacak zorluklar ve güzel tecrübeler’, ‘yeni medya alanındaki mesleki olanaklar’ gibi birçok konuyu ele aldık. Umarım gençlerle bu tip buluşmalarımızın sayısı artar. Çünkü sadece genç, öğrenci dimağlar değil ben de çok şey öğreniyorum bu tarz buluşmalarda.

Öğrencilerle paylaştıklarımızı şöyle özetleyebiliriz;

-Gazetecilik, hem sahada aktif olmayı hem de her konuyu araştırmayı, öğrenmeyi zorunlu gören bir meslektir.

-Kriz yönetimi ve hızlı karar verip uygulamak, bu mesleğin vazgeçilmezidir.

-Gazeteci olmak isteyenlerin iletişim becerileri çok yüksek olmalı. Çekinmenin, geri durmanın ve utangaçlığın bu meslekte yeri yoktur.

-Gazeteciler.com hem konsepti hem de içeriğindeki özgünlüğü ile en iyi medya sitesi olmayı hak eden bir site. Bunu büyük bir emek ve ekip çalışması sonucu başarmıştır.

-Yeni medya ile beraber mesleği iyi yapmanın ölçüsü, sosyal medyayı iyi veya kötü kullanmaktır. İyi bir sosyal medyanız varsa, fark yaratabilirsiniz.

DERBİDEN NOTLAR

Derbiyi herkes konuştu.

Ben neden eksik kalayım!

Benim derbi yorumum şu;

-Bir Galatasaraylı olarak seviniyorum ama şampiyonluğun bu galibiyetten çok daha önemli olduğunu savunuyorum.

-Milletçe galibiyeti de mağlubiyeti de abartıyoruz. Abartılı sevinçler ve abartılı eleştirileri doğru bulmuyorum. Ama ‘gerçek bu’ demekten kendimi alıkoyamıyorum.

-Ali Koç’un tribünden atlaması hem üzücü hem de komik.

-Ersun Yanal’ın sosyal medyaya geri dönmesini ümit ediyorum.

-'Hiçbir seri, sonsuza kadar sürmez' gerçeğini herkese hatırlatıyorum.

-Fenerbahçe’nin başkanından teknik direktörüne, futbolcusundan taraftarına büyük bir iletişim sorunu olduğu ortada. Bu takımı düzeltmek için işe buradan başlanabilir.

-Bu galibiyet, Galatasaray’ı havaya soktu. Artık daha gür şekilde ‘Mayıslar bizimdir’ diyecek tüm Galatasaraylılar.

KORONA'DA BİR ŞEYLER TERSİNDEN GİDİYOR

Dünya, korona virüsü tehlikesini aşama aşama yaşamaya başladı. Uzun süre Çin’den dışarı çıkmayan bu virüsün birden Avrupa’da ortaya çıkması da, İran’da birden ölümlerin artması da bana pek mantıklı gelmiyor. Bir şeyler tersinden gidiyor. Bakalım çıkar kokusu.

ATAKAN'A YAZIK OLDU

Atakan’ı medyanın önüne atmayın, yazık etmeyin demiştim son Haftaya Bakış videomuzda. Fakat artık çok geç demek geçiyor içimden. Çoktan yazık ettiler Atakan’a.

Yorumlar