GÜNDEM

Yüksel Aytuğ, arama kurtarma ekipleri için yazdı: Bu millet size minnettar

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, İzmir depreminin ardından saatlerce çok az uyku ile ayakta kalan ve çalışan arama kurtarma görevlileri için bir yazı kaleme aldı.

Yüksel Aytuğ, arama kurtarma ekipleri için yazdı: Bu millet size minnettar

İzmir depreminde umutların tükendiği saatlerde de arama kurtarma çalışmalarına ısrarla devam eden ekipler 65. ve 91. saatte gelen Elif ve Ayda bebeğin kurtarılma haberlerinin başrolündeler. Ekipler saatlerce, günlerce çok az uyku ile büyük efor sarf ederek çalışmaya devam ettiler. Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, bugünkü köşesinde arama kurtarma ekiplerine "Bu millet size minnettar" diyerek seslendi. Aytuğ, arama kurtarma edipleri için kaleme alınan okur mektuplarını da köşesinden paylaştı:

Arama kurtarma ekipleri ve sağlık çalışanları İzmir depreminin hem göz önündeki, hem de görünmez kahramanları oldular. Hepsini canla başla çalışırken canlı yayınlarda izledik. Kimi enkaz altında bulduğu bebeğe evladı gibi sarıldı, kimi saatlerce konuşup onları hayatta tutmaya çalıştı, kimi parmağını tutan bebeğe hayat iksiri oldu. Keşke depremin bu fedakar kahramanlarının hepsini isim isim burada yazabilseydim. Eminim, devlet kurumları onları ödüllendirecek, onurlandıracaktır. Keşke bu kurtarıcılarımız bir araya gelip bir kortej oluştursa, bizler de evlerimizin balkonundan üzerlerine güller atıp, avuçlarımız patlayana kadar onları alkışlasak... Ama benim içimden fazlası geçiyor. Cem Yılmaz, Ata Demirer, Şahan Gökbakar, Şafak Sezer, Yavuz Seçkin gibi mizah ustalarımız acaba hem deprem hem de Covid-19 nedeniyle bitap düşen sağlık çalışanları ve kurtarma ekipleri için moral geceleri düzenleyemezler mi? Her felakette milletin yüzünü güldürenlerin dudağına birer gülücük konduramazlar mı?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar