GÜNDEM

Mevlüt Tezel: Arama-kurtarmada lider ülkeler arasındayız

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, İzmir depremindeki kurtarma çalışmalarına bugünkü köşesinde övgü yağdırdı.

Mevlüt Tezel: Arama-kurtarmada lider ülkeler arasındayız

İzmir depremi sonrasında enkaz altından 65. satte kurtarılan Elif bebek ve umutların tükendiği 91. saatte sağ salim çıkarılan Ayda bebek. Türkiye bu iki depremzede bebeğin mcize kurtuluşuna odaklanmışken, bölgede enkaz kaldırma çalışmaları ve arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, bu çalışmaları bugünkü köşesine taşıyarak "Arama-kurtarmada lider ülkeler arasındayız" değerlendirmesinde bulundu:

Deprem, sel, çığ, toprak kayması vs. felaketi bol bir coğrafyada yaşıyoruz. Sistemsizlik, çürük yapılaşma ve felaketlere karşı hazırlıklı olmamak çok can alırken, ne gariptir ki bir alanda bizi dünyanın en iyileri arasına soktu. Dünyada bizimkiler kadar başarılı, tecrübeli arama-kurtarma ekipleri çok az var. Dünyanın birçok yerinde meydana gelen felaketlerde yardıma koşuyorlar ve tecrübeleriyle takdir topluyorlar.

Sayıca da çok iyiyiz. Türkiye'nin yüzbinlerce kişilik arama-kurtarma ordusu var. 1999 Marmara Depremi, Türkiye için bir milat oldu. Marmara Depremi'nden sonra Türkiye'de arama kurtarma alanındaki eksiklik görüldü ve çok fazla ekip kurulmaya başlandı...

Elbette yanlışı, kötülüğü eleştireceğiz ama bu olaylar sadece Türkiye'de yaşanıyormuş gibi algı yaratmak hiç adil değil. Toplumun geneline bakınca birkaç çürük elma gibi görünecek nefret suçlarından muhalefet malzemesi bile çıkaranlar, bu durumdan iktidarı suçlu ilan edenler bile var. Bunu yapanları yaşanan onca güzelliği bile görmeyecek kadar kendi ülkelerine karşı nefret dolu olduklarını bile düşünmeye başladım!..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar