GÜNDEM

Yeni Akit yazarından Koray Aydın'a: Ümit Özdağ haklı

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Ümit Özdağ'ın başka partililerle ilgili de FETÖ'cü iddialarında bulunduğunu söyleyen Koray Aydın'a seslenerek "Koray Bey sağol, diğer FETÖ yandaşlarını hatırlattın bize!" ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarından Koray Aydın'a: Ümit Özdağ haklı

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşesinde "Koray Bey sağol, diğer FETÖ yandaşlarını hatırlattın bize!" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Karahasanoğlu, Koray Aydın'ın dün yaptığı açıklamalardan yola çıkarak Ümit Özdağ'ın FETÖ'cü olmakla suçladığı bir diğer isim olan İYİ Parti Bursa İl Başkanının FETÖ'ye karşı tutumunu incelediği bir yazı kaleme aldı.

Koray Aydın ne dedi?

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, dün Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'ya verdiği demeçte, "Şimdi Ümit Özdağ ‘aday olmadım’ diyor; olmadın mı, olamadın mı? Olamadın... Çünkü İstanbul’da taraf oldun kaybettin, FETÖ’cü diye suçladın seçilen adayı. Bursa’daki adayı da yine FETÖ’cü diye suçladın o da kazandı seçimi. Yine Ankara’da, Antalya’da aday çıkardın, kaybettin; her yerde kaybettin.” ifadelerini kullandı

Ali Karahasanoğlu, yazısında şunları kaydetti:

"Biz de merak ettik..  Olur ya.. Bursa İl Başkanı hakkındaki suçlama ile.. İstanbul İl Başkanı hakkındaki suçlama belli noktalarda benzerlik taşıyorsa.. O benzerlikleri üst üste koyarak, “İkisinde de aynı taktik.. İkisinde de şu boşluklardan yararlanarak suçlama yapılmış” sonucuna varıp, Meral Akşener’e, Koray Aldın’a hak verebiliriz.. Veya tam tersi.. İkisinde de, “Kendisini çok iyi gizleyen FETÖ’cülük emareleri var” der, Ümit Özdağ’a hak verebiliriz.. Bu açıdan merak ettim, İyi Parti Bursa İl Başkanı hakkında FETÖ’cülük suçlaması ne imiş, başkanın kimliği neymiş, baktım.. Adı Selçuk.. Soyadı Türkoğlu.."

Karahasanoğlu, Türkoğlu'nun HDP ve FETÖ söz konusu olduğunda takındığı tutumları ve yaptığı açıklamaları okuyucularıyla paylaştı ve sonunda "Ümit Özdağ’nın iddiasının ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor..." ifadelerini kullandı. Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

"Haydi bakalım, Selçuk Türkoğlu, bu açıklamasını bir izah etsin.. Öğrenelim, bu FETÖ’cülük değilse nedir? Ülkenin başbakanı, meydan meydan dolaşıyor.. “Bunlar haşhaşi” diyor.. Haydi, Erdoğan’ın açıklamasını, siyasi konuşma olarak görün, “Katılmak zorunda değilim” deyin.. Ama.. Okula, 17-25 Aralık sonrasında dahi, ister FETÖ deyin, isterseniz en hafif tanımlamasıyla “paralel yapı” deyin, onların “Zaman gazetesini, Bugün gazetesini okula getiren, öğrencilere bu gazeteleri almaları yönünde baskı uygulayanların tespiti amacıyla yapılan bir soruşturma”yı.. Siz, “cadı avı” olarak yorumluyorsanız.. “Üçüncü dünya ülkelerinin işi” olarak tanımlıyorsanız.. Afedersiniz, “FETÖ’cü olmadığınız halde bunu yapıyorsanız, FETÖ’cü olsaydınız ne yapacaktınız ki?” diye sormak gerekmez mi?"

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar