GÜNDEM

Sizin kız evlâdınız yok mu? Hilal Kaplan, Yargıtay üyelerine sordu

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, çalışanının kalçasına dokunarak tacizde bulunan kamu müdürü hakkında babacan tavır diye takipsizlik kararı veren Yargıtay üyelerine sordu: Sizin kız evlâdınız yok mu?

Sizin kız evlâdınız yok mu? Hilal Kaplan, Yargıtay üyelerine sordu

Yargıtay'ın skandal kalçaya dokunma kararına bir tepki de Hilal Kaplan'dan geldi. Yargıtay, çalışanının kalçasına dokunarak tacizde bulunan kamu müdürü hakkında babacan tavır diyerek takipsizlik kararı vermişti. 

Bu karara tepki gösteren Hilal Kaplan, Yargıtay üyelerine 'sizin kız evlâdınız yok mu?' diye sordu. 

İşte Hilal Kaplan'ın tepkisi:

Bursa'da bir kamu kurumunun müdürü, emri altında çalışan bayan memurun kalçasına dokunmuş. Olay sonrası gözyaşlarına boğulan genç kadın, konuyu yargıya taşımış. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 'cinsel saldırı gerçekleşmiştir' kararı vermiş. Ancak temyiz makamı Yargıtay, 'Müdür babacan tavır sergilemiştir' diyerek oy çokluğu ile mahkumiyet kararını bozmuş. Haber böyle. Detaya bakınca, müdürün daha önce de aynı mağdureye "Maşallah fıstık gibisin, çok güzelsin" dediği de görülüyor. Yargıtay'ın karar metnindeyse, "Olayın intikal şekli ve zamanı, tarafsız tanık K3'ün iş yerinde gördüğü sanığın babacan bir tavırla hareket ettiğine dair ifadesi ortadadır. Diğer tanık beyanları, CD içeriği ile tüm dosya kapsamı nazara alındığında sanığın aynı yerde birlikte çalıştığı mağdurenin vücuduna dokunması şeklindeki eyleminin cinsel amaçla gerçekleştirildiği hususunun şüphede kaldığı..." Müdür, çalışanının poposunu ellemiş. Olayın tanığı da var ama tanık -yani o müdürün başka bir çalışanı- "babacan" şekilde ellediğini söylediği için söz konusu tacizci müdür Yargıtay tarafından beraat ettirilmiş. Karara şerh düşen sadece bir üye olmuş ve isabetli ifadelerle vicdanını kayda geçirmiş. Başkanından ceza daireleri başkanlarına, Genel Sekreteri'nden yardımcılarına hepsi erkek olan Yargıtay üyelerine sormak isterim. Sizin kız evlâdınız yok mu? Varsa, onun müdürü tarafından ne bağlamda olursa olsun poposunun ellenmesine 'babacan adamdır' gerekçesiyle razı olur muydunuz?

Yazının tamamı için tıklayın 

Yorumlar 2 yorum