DİZİ DÜNYASI

Sibel Eraslan'dan Gülseren Budayıcıoğlu'na dizi eleştirisi

Star yazarı Sibel Eraslan, hali hazırda seyirciyle buluşan üç dizinin senaryolarına kaynaklık eden kitapların yazarı olan Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'nu, danışanlarının özel hayatını kamuya açtığını söyleyerek eleştirdi.

Sibel Eraslan'dan Gülseren Budayıcıoğlu'na dizi eleştirisi

TV 8'de yayınlanan Doğduğun Ev Kaderindir ile Kırmızı Oda dizileri ve TRT 1'de yayınlanan Masumlar Apartmanı. Bu üç dizi, ünlü Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'nun danışanlarının anlattıklarını hikayeleştirdiği kitaplarından esinlenerek senaryolaştırıldı ve dizi haline geldi.

Hem sosyal medyada hem de reytinglerde görüldüğü üzere dizilere büyük bir ilgi var. Fakat bu dizilerin anlattıkları şeylerin "mahrem kalması" gerektiği danışanların hikayeleri olması zaman zaman ünlü Psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'nun eleştirilmesine sebep oluyor.

O eleştirilerden biri Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan'dan geldi. Eraslan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bazı olaylar için “şuyuu vukuundan beterdir” derler. Bir psikiyatristin hastalarının özel yaşamından kesitlerle bunu filtresiz şekilde edebiyat veya dizi senaryosu olarak kamuya açması, etik değil... patolojik vakaları normalleştirmek toplumu yozlaştırır..." ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar