GÜNDEM

Selman Öğüt Haber Global'de canlı yayını terk etti

Akademisyen Selman Öğüt, Haber Global ekranlarında Kemalizm tartışması yaşandığı bir programda moderatör Erhan Ertürk'ün "Suç mu işleniyor?" sözlerine tepki göstererek yayını terk etti.  

Selman Öğüt Haber Global'de canlı yayını terk etti

Haber Global ekranlarında Erhan Ertürk'ün konuğu olan İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Selman Öğüt, CHP'de İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun başlattığı "Mustafa Kemal" - "Atatürk" tartışmasının gündeme taşındığı programda canlı yayını terk etti.

Öğüt, Kemalizm ile ilgili bir tartışma yaşandığı sırada moderatör Erhan Ertürk'ün bir diğer konuk Ersan Şen'e dönerek "Suç mu işleniyor?" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Öğüt, Ertürk'ün "Suç mu işliyor?" dediğini söyleyerek "Haysiyet suikastine gelmedim ben! Beni hedef mi gösteriyorsunuz?" dedi. Erhan Ertürk, "Suç mu işliyor?' değil, 'Suç mu işleniyor?' dedim" ifadelerini kullanarak kendisini savundu. İkili, bir süre yüksek sesle tartışmaya devam etti. Öğüt, tepkisinin ardından canlı yayını terk etti.

NE OLMUŞTU?

Akademisyen Selman Öğüt, geçtiğimiz hafta Twitter hesabından "Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Virüs vücuda zarar verebilir, ama virüs virüstür, vücuda hükmedemez. Vücuda kalp ve beyin hükmeder. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir. #KemalizmYıkılıyor" paylaşımında bulunmuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar