GÜNDEM

ROK'tan iktisatçılara eleştiri

Güneş yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'dan bazı iktisatçıları "habire yanılan iktisatçılar" diyerek eleştirdi.

ROK'tan iktisatçılara eleştiri

Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bugünkü köşesinde T24 Ekonomi Servisi Müdürü Barış Soydan'ın Merkez Bankası kararından sonra yazdığı "Reuters'ın ve AA'nın anketine katılan kuruluşların tamamı "Faiz artıracak" demişti. Oysa Rasim Ozan'ın yazılarından belliydi bugünkü karar. Yatırım kuruluşları için naif mi desek, miyop mu desek?" sözlerini hatırlatarak "Ben iktisatçı yada ekonomi gazetecisi değilim ama yılların bireysel yatırımcısıyım ve hepsinin cemaziyelevvelini bilirim. Hepsinin bir nevi müşterisi sayılırım" dedi.

Daha önce yazılarında vurguladığı "Berat Albayrak devrimi" sözlerini tekrar eden Kütahyalı, "Büyük çoğunluğu yanılıp duruyorlar çünkü ekonomide bir devrim yapıldığının yada yapılmakta olduğunun farkında değiller. Berat Albayrak devrimi dediğim hadise budur. Bu devrimin parolası “Türkiye yeniden ithalat cenneti olmayacak” mottosudur... Ege Cansen ve Asaf Savaş Akat ise “Değerli TL değersiz ekonomi üretir” tezine katılıyorlar ama hükümetin bu devrimi sonuna kadar götürebileceğinden emin değiller. Gerçekten de bu yoldan yeniden eskiye dönülürse Türkiye çok şey kaybeder. O sebeple Berat Albayrak’ı desteklemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kütahyalı, "Habire yanılan kimi iktisatçılara örnek de vereyim" diyerek, şunlaır kaydetti:

"Mesela Cüneyt Akman ve Atilla Yeşilada’nın bireysel yatırımcıları kaç kez yanılttığının artık sayısı bile söylenemiyor. Belki de bu bininci kez oldu. Özellikle Atilla Yeşilada çok akıcı ve sevimli, komik bir üsluba sahip olup kendini dinlettiren bir konuşmacı olduğu için de YouTube ortamında iyi izleniyor. Yani televizyon şovu deneyimi çok yüksek bir ekran adamı olarak ben de ifade edeyim ki Yeşilada reytingi sağlam bir televizyoncu ama kısa ve orta vadeleri öngörülerinde hep yanılan bir iktisatçı. Ama bu kötü yada muhalif iktisatçı olduğundan değil, mesela hükümetçi ekonomistler de çok yanılıyor. Çünkü hepsi birden mevcut iktisadi dönüşüm ve devrimi kavrayamıyorlar.

Aslında Yeşilada’nın habire yanıldığını piyasada herkes de biliyor. İntegral Forex’in bir yayınında iktisatçı Artunç Kocabalkan da “Atilla Yeşilada ne derse tersine yatırım yap diye laf var piyasada” dedi. Bu hadise espri değil gerçekti. Bir devrim yapıldığını yada yapılmakta olduğunu kavramak ve ona göre ekonomik analizler yapmak tüm piyasa ve yatırım camiası için bir mecburiyet."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum