MEDYA KÖŞESİ

Özlem Albayrak'tan hem Ersoy Dede'ye hem Hilal Kaplan'a cevap

Yeni Şafak gazetesi ile Özlem Albayrak geçen günlerde yollarını ayırmıştı. Star gazetesi yazarı Ersoy Dede ise, bugünkü köşesinde, "'Canan Güzellemesi'nin dayanılmaz hafifliği" başlıklı bir yazı kaleme alarak, Özlem Albayrak'ın İBB çalışanı olduğunu yazdı.

Özlem Albayrak'tan hem Ersoy Dede'ye hem Hilal Kaplan'a cevap

Yeni Şafak, Özlem Albayrak'ın yazısını yayımlamamış, Albayrak'ta bunun üzerine istifa etmişti. Albayrak, yayımlanmayan yazısında; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasına itiraz ettiğini söylemişti.

Hükümete yakın Star gazetesi yazarı Ersoy Dede ise, bugünkü köşesinde,"'Canan Güzellemesi'nin dayanılmaz hafifliği" başlıklı bir yazı kaleme alarak, "Özlem Albayrak gazeteci kimliğinin dışında aynı zamanda kadrosu İBB’ye bağlı olan BİMTAŞ Şirketinin de personelidir" derken, İBB'deki işten çıkarmalara da değinerek, "Ancak bu süreçte Özlem Albayrak’tan da İBB’deki işçi kıyımına ses verip 'yeter artık' demesi beklenirdi. Oysa o tuttu Canan Kaftancıoğlu’nu savunan bir yazı kaleme aldı" dedi.

"ERSOY DEDE ÇOK ÇİRKİNLEŞMİŞSİN"

Özlem Albayrak ise, Ersoy Dede'ye sosyal medya hesabından bir yanıt verdi.

Albayrak, Ersoy Dede'nin yazısına karşı çıkarak, Dede'nin iddialarının doğru olmadığını savundu.

özlem albayrak

Albayrak, "Ersoy Dede, birincisi ben Kaftancıoğlu’nu savunmadım, hukukun genelliği ilkesini savundum. Benim yazım hükümete vuran vurmak isteyen bir yazı değildi, Kaftancıoğlu kararıyla oluşan manzarayı göstermek amaçlı bir metindi. İlk yayınlanmayan yazım değil bu" derken, "Gizli bir durum yok. Bir açığımı bulamayıp bundan medet umulması çok çaresizce. Seçim döneminde duruşum belliydi, İmamoğlu’nun ikinci seçimi alacağı bariz ortadayken aynı çizgiyi korudum, böyle bir kaygım olsaydı pek çokları gibi döner veya susmayı denerdim" dedi.

Özlem Albayrak ayrıca, Ersoy Dede'yi de eleştirerek, "Benim saklayacak hiç bir şeyim yok, operasyonel yazı yazanlar kendine baksın. Velhasıl çok ayıp etmişsin Ersoy Dede, çok çirkinleşmişsin. Söylenecek başka şeyler de olabilirdi ama aynı kabalıkla cevap vermek istemem" dedi.

özlem albayrak

özlem albayrak

"İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR"

Öte yandan Hilal Kaplan da Özlem Albayrak'ı hedef alarak, "Kaftancıoğlu’nu savunmak adına gazetesinden ayrılan Özlem Albayrak, yazarlığın geçim kapısından fazlası olduğunu söyleyip ayrılmştı Meğer yıllardır kadrosu İBBye bağlı olan BİMTAŞ Şirketi personeliymiş Ayrıca İBB olanaklarıyla ABDye dil eğitime de gitmiş" diye belirtti.

hilal kaplan

Özlem Albayrak ise, Kaplan'a, sert bir yanıt verdi. Albayrak, "İBB çalışanı olduğumu hiçbir zaman kimseden saklamadım, gazetenin de bilgisi dahilindeydi. Gazeteye dışardan yazı gönderiyordum. Belediye’den burs alıp ABD’ye gittiğimi ispatlamayan ise şerefsizdir" dedi.

özlem albayrak

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar