MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede'den Özlem Albayrak'a: İBB kadrosundan da ayrılacak mı?

Yeni Şafak'la yıllarını ayıran Özlem Albayrak meğer bir İBB çalışanıymış. Bunu Ersoy Dede'nin bugünkü yazısından öğrenirken kafalarımız biraz karıştı doğrusu.

Ersoy Dede'den Özlem Albayrak'a: İBB kadrosundan da ayrılacak mı?

Ersoy Dede, bu zamana kadar iktidara yakın tutumu ve yazılarıyla "yandaş" olarak anılan Özlem Albayrak'ın Canan Kaftancıoğlu yazısının yayınlamaması nedeniyle Yeni Şafak'tan ayrıldığını hatırlattı. 

İmamoğlu'nun ne kadar "Reisçi" varsa kapının önüne koyarken Özlem Albayrak'ı işten çıkarmamasını garip bulduğunu da belirtti.

Özlem Albayrak meğer İBB iştiraki BİMTAŞ kadrosundaymış.

Ersoy Dede'nin Özlem Albayrak'tan İBB'de işten çıkarılanlara destek beklerken "Canan Kaftancıoğlu güzellemesi" gelmesini şaşırtıcı bulduğunu da vurguladığı yazısı şöyle:

Özlem Albayrak yazısını yayınlamadığı için Yeni Şafak’tan ayrıldı. O yayınlanmayan yazıyı da twitter’da paylaştı. Bu tavrıyla da Yeni Şafak’ı hedefe oturtarak linç ettirdi. Enteresan. Özlem Albayrak gazeteci kimliğinin dışında aynı zamanda kadrosu İBB’ye bağlı olan BİMTAŞ Şirketinin de personelidir... Halen dış görevle Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı Tuzla Kültür Merkezi’nde görevli... İBB’nin olanaklarıyla 1 yıl ABD’ye dil eğitimine bile gitti. Ne enteresan değil mi? Neyse, gün oldu devran döndü İBB yönetimi CHP’ye geçti.İmamoğlu seçim sürecinde AK Parti’nin yanında tavır ortaya koymuş personeli bir cadı avı ile fişleyip kovmaya başlayınca acaba Özlem Albayrak da bu furyadan etkilenir mi baktık biz de endişeyle. Zira her kritik olayda Erdoğan’ın yanında pozisyon almış, AK Parti lehine kalem oynatmış bir yazardı. İmamoğlu ne kadar ‘Reisçi’ varsa kapının önüne koydu malum. Korktuğumuz olmadı. Ancak bu süreçte Özlem Albayrak’tan da İBB’deki işçi kıyımına ses verip “yeter artık” demesi beklenirdi. Oysa o tuttu Canan Kaftancıoğlu’nu savunan bir yazı kaleme aldı. İlginç değil mi? Peki, ilkeli duruşunu sürdürüp İBB’den de ayrılır mı acaba? Aksi halde, belediyeden kovulmamak için Canan güzellemesi yaptı eleştirisine muhatap olabilir. Benim tanıdığım Özlem Albayrak önce İBB’den istifa eder, ardından Saraçhane’deki işçilerle direnişe katılır peşinden bir de Diyarbakır’a evlat nöbetine gider. Henüz istifa ettiğini duymadık. Belki de etmiştir. O zaman tüm bu yazdıklarımı geri alır özür de dilerim. Göreceğiz...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar