GÜNDEM

Önder İmam Hatipliler Derneği'nden Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Önder İmam Hatipliler Derneği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Önder İmam Hatipliler Derneği'nden Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler, katıldığı TV programında gündemdeki çocuk istismarı konusu tartışılırken İmam Hatip liselerine yönelik çirkin ithamlarda bulundu. Mütercimler "İmam hatiplerden mezun olanlar karşımıza sahtekar, cinsi sapık olarak çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Önder İmam Hatipliler Derneği bu sözler üzerine harekete geçti ve Mütercimler için "hakaret suretiyle halkın bir kesimini aşağılama suçundan" suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

Buna göre şüpheli; İmam Hatip Okullarından Mezunların, cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız olduklarını ifade etmek suretiyle Ükemizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak ilgili mevzuat çerçevesinde eğitim veren İmam Hatip Okulları mezunları hakkında ağır hakarette bulunmuştur. Bu açıklamayla imam hatip okulları mezun ve mensuplarını aşağılamıştır.

Şüphelinin hakaret ve aşağılama içerikli söylemleri İmam Hatip Liselerinden mezun olan Dernek üyelerimiz ile tüm mezun vatandaşlarımızı derinden üzmüştür.

Belirtilen ifade nedeniyle manevi olarak büyük üzüntü duyduğumuzdan şüpheli hakkında manevi zararların tazmini için ayrıca hukuki girişim değerlendirildiği gibi  aynı zamanda suç teşkil eden eyleminin cezasız kalmaması adına işbu şikâyette bulunmak zaruri olmuştur.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar