GÜNDEM

Erol Mütercimler özür diledi

Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programına konuk olan Erol Mütercimler İmam Hatiplerle ilgili sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Erol Mütercimler özür diledi

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler, katıldığı TV programında gündemdeki çocuk istismarı konusu tartışılırken İmam Hatip liselerine yönelik çirkin ithamlarda bulundu. Mütercimler "İmam hatiplerden mezun olanlar karşımıza sahtekar, cinsi sapık olarak çıkıyor" ifadelerini kullandı.

RTÜK'TEN İNCELEME

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Mütercimler'in sözlerine ilişkin incelem başlattı.

MÜTERCİMLER ÖZÜR DİLEDİ

Hallk TV'de Gürkan Hacır'ın sorularını cevaplayan Erol Mütercimler, sözlerinin cımbızlandığını söyleyerek sadece o bölümün izlendiğinde tepkilerin de haklı olduğunu söyledi. Sözlerinin bağlamından koparıldığını ileri süren Mütercimler, sözlerinin tarikat ve cemaatlerle ilgili olduğunu iddia ederek şunları kaydetti:

"Program tarikat ve cemaatlerle ilgiliydi. Tarikatların tarihiyle ilgiliydi. Süreç içinde bunların nasıl bozulmaya başladığını anlattım. Bu konular konuşulurken bir yerde şöyle bir yargı dile getirildi haklı olarak. Toplumda yanlış algılar oluşuyor ve toptancı suçlamalara gidiliyor. Ve bunun daha işleri çözülemez hale geldiği konuşuldu, haklı olarak. 

Tüm bunlar konuşulurken Müfit Yüksel bir yerinde dedi ki neden bunlar oluyor. Dini hassasiyeti olan insanlar kentlerden varoşlara çekiliyor dedi. Dolayısıyla tarikatlar niçin merdiven altı görüntüye girdi dedi ve şöyle dedi; misyoner okullarını saydı, bu toplum misyoner okullarının mezunlarına itibar gösterirken imam hatiplere değer vermiyor" dedi.

3 saat boyunca tam da toplumdaki algılar konuşulduğu için ben de 3 saattir izleyici izliyor sandım. Ben de dedim ki "Toplumda imam hatipler için böyle haberler geldiğinde insanlar imam hatip okullarıyla özdeşleştiriyor" dedim, kastım buydu. Misyoner okullarının çocukları da bizim imam hatiplerin çocukları da bizim dedim. Hakaret olsaydı, Müfit Bey buna karşılık verirdi. İlahiyatçı profesör itiraz ederdi. Ne müfit yüksel kimse itiraz etmedi. Zaten herkes anladı ki, 3 saatlik konuşma bunun zeminiydi. Dert yandığımız buydu." 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum