DİZİ DÜNYASI

Netflix'in lisansı iptal edilebilir

RTÜK perşembe günü "Minnoşlar" filmine ilişkin raporu görüşmek için toplanacak. Netflix'in karara rağmen filmi gösterime sokması durumunda kurumun lisansının iptal edilme ihtimali gündemde...

Netflix'in lisansı iptal edilebilir

RTÜK'ten alınan bilgiye göre Netflix'te yayımlanacak olan ve henüz yayına girmeden Türkiye'de büyük tartışma yaratan Cuties (Minnoşlar) adlı filmle alakalı raporu tamamlandı.

Rapörtör, söz konusu filmi katalogdan çıkarma ve idari para cezası uygulanması için RTÜK başkanlık makamına sundu.

YAPTIRIM GELEBİLİR

Netflix bu filme dair bir politika değişikliğine gitmez ise Perşembe günü yapılacak toplantıda kurum için yaptıırm kararı alınabilir.

LİSANSI İPTAL EDİLEBİLİR

Netflix'in yaptırım kararına rağmen filmi yayına sokması halinde ise geçici yayın lisansının iptal edilmesi söz konusu olacak.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN YETKİLİLER DE TOPLANTIDA OLACAK

3 Eylül Perşembe günü görüşecek olan rapor toplantısına Aile, Çocuk ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil oldu.

NE OLMUŞTU?

Netflix’in 9 Eylül’de yayına girecek olan Mignonnes/Cuties filmi pedofili öğeler nedeniyle büyük tepki çekmişti. Sosyal medyada #NetflixPedofilia etiketiyle gündem olan filmin tanıtımı uzun süre tartışılmıştı. Tanıtımda "11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılmak umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur" ifadeleri yer alıyordu.

Tartışma üzerine Netflix açıklama yaptı. Açıklamada "Derinden üzüntü duyuyoruz, fotoğrafı ve tanıtımı değiştirdik" ifadeleri kullandı. Filmin tanıtımındaki ifadeler şu şekilde değiştirildi: "11 yaşındaki Amy, kendine has tarzı ile dans eden bir dans grubuna hayran kalır ve onlara katılma umuduyla aile geleneklerine meydan okur."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar